Afrin'e hava operasyonu başladı (20.01.2018)

Başlatan bozadi, 20 Ocak 2018, 20:35:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

#15
21 Ocak 2018

İran'dan Afrin açıklaması: Operasyon teröristlerin elini güçlendirebilir


İran, Türkiye'nin Afrin operasyonunun bölgedeki teröristlerin elini güçlendirebileceğini belirterek hareketa son verilmesi çağrısı yaptı.




İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Hasami Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaptı.

Hasami, Türkiye'ye Afrin operasyonuna son verme çağrısı yaptı.

Açıklamada, Afrin operasyonunun bölgedeki teröristlerin elini güçlendirebileceği yönünde görüş bildirildi.


Kaynak: ABC Gazetesi


bozadi

#16
Esad gayet haklı nedenlerle Erdoğan'a kızgın tabi. Ve bu Afrin saldırısı Suriye'den resmi izin alınarak yapılmadığı için de destek açıklamasında bulunmasını beklemek yanlış olur.

Ve üstelik, hem Esad'ın, hem de İran'ın açıklamalarındaki "teröristlerin elini güçlendirebilir" konusu dikkate almaya değer, çünkü AKP bu Afrin seferi için ve Suriye'deki pek çok diğer "yasadışı" faaliyeti için özellikle ÖSO'yu, yani "terörist" bir örgütü kullanıyor ve destekliyor. En azından Suriye açısından bakıldığında Özgür Suriye Ordusu gerçekten de bir terör örgütü. Dolayısıyla eğer Erdoğan uzunvadede Suriye'nin meşru yönetimiyle, Esad'la ilişkilerini düzeltmek istiyorsa, Özgür Suriye Ordusu diye bir örgütü desteklemeyi sürdürmemesi gerekiyor. Umarım bu konuda gerekli adımlar atılır.

Suriye ve İran'ın bu makul görülebilecek açıklamalarına rağmen, ben şahsen Erdoğan AKP'sinin özellikle ABD'nin desteklediği bir terör örgütüne karşı, ABD'ye meydan okurcasına güçlü bir askeri inisiyatif almış olmasından belirli bir memnuniyet duyuyorum. Sadece kendi başına değil, "temsil ettiği" motivasyon ve potansiyel anlamında değerli buluyorum özellikle. Ama bu sürecin devamı sağlıklı bir şekilde götürülür mü, yoksa kasıtlı veya dikkatsizlik nedeniyle çok yanlış mecralara mı sürüklenir, onu bekleyip görmemiz gerekiyor.


bozadi

#17
21 Ocak 2018

Reyhanlı'ya roket düştü: En az 1 kişi hayatını kaybetti


Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, 3 roket düştü. Afrin tarafından atıldığı belirtilen roketler nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği, ikisi ağır otuz kişinin ise yaralandığı belirtildi.




Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki 3 farklı noktaya, saat 16.00 sıralarında Afrin bölgesinden atıldığı belirtilen roketler düştü. Roketlerin düştüğü Pınarbaşı, Gültepe ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerine polis ve ambulanslar sevk edildi.
Olayda yaralananların olduğu ve ambulanslarla hastaneye götürüldükleri öğrenildi. Roketin düştüğü mahallede park halindeki araçlar ve evler de zarar gördü.

Akşam saatlerinde Reyhanlı'ya bir roket daha atıldığı öğrenildi.

Kaynak: Sputnik


bozadi

#18
İşte bu muhtemelen ordumuzun ve istihbarat kurumlarımızın, yapılan harekat üzerine gelebilecek saldırılar konusundaki bir hazırlıksızlığına veya dikkatsizliğine işaret ediyor. Yüzlerce terörist hedefin imha edildiği söyleniyor, peki nasıl oluyor da kendi sınırlarımızın dibindeki noktalardan birkaç saat aralıkla bize bu roket/havan saldırıları yapılabiliyor? Demek ki harekat yeterince iyi hazırlanmadı veya "saldım çayıra, mevlam kayıra" usulü yapıldı. TSK'nın bundan ciddi şekilde ders alması gerekiyor. Hele ki bu roketli saldırılar devam ederse, özellikle TSK çok ama çok kötü bir sınav vermiş olacak.

bozadi

#19
21 Ocak 2018

Afrin operasyonuna ne dediler...


FETÖ'nün Balyoz kumpasıyla hedef alınan komutanlar Afrin operasyonunu değerlendirdi.




TSK'nın Afrin'de yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı" ikinci gününde kara harekatı ile başladı.

İşte o mesajlar...

Emekli Tümamiral Semih Çetin "Yok seçimler için propagandaymış, TSK reklama alet oluyormuş, Suriye'de ne işimiz varmış, mış, mış, mış..." diyerek Twitter'da "Aklınızı mı kaçırdınız! Harekat başladığında bu tartışma biter. Mehmetçik nerede savaşıyorsa canı gönülden desteklenir. Koşulsuz" mesajını verdi.




Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok ise 15 Temmuz hatırlatmasında bulunup "15 Temmuz sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri zayıfladı diyenlere Afrin Harekatı gururla ithaf olunur.Türk Silahlı Kuvvetlerinden FETÖ üyeleri ve Amerikan sevicileri temizlendikçe milli ve güçlü ordu daha nice zaferler kazanacaktır" mesajını paylaştı.




Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da "Mehmetçik için dua edelim" diyerek şunlara dikkat çekti: "Allah her birini korusun. Ama Fetih duasını gösteri haline getirmek yanlış. Çünkü fethe çıkmadık. Suriye'nin toprak bütünlüğünü, kendi güvenliğimizi sağlamak ve ABD'nin planını bozmak için yola çıktık..."




Emekli Albay Mustafa Önsel ise kurucuları arasında yer aldığı Sine-i Millet Platformu'nun açıklamasını da paylaşarak şunları yazdı: "İç siyaseti bir tarafa bırakarak... Özellikle Amanoslara terörist ihraç eden ve Amerikan koridorunun oluşturulması durumunda Hatay'ı Akdeniz'e çıkmak için eşik yapacak bir onemli bir bolgeye yapılacak operasyon Türkiye'nin savunması için elzemdir..."




Kaynak: Gündem Haber


fidelista

#20
Ne türk ne kürt ne arap anaları ağlamasın emperyalist abd bölgeden defolup gitsin dileğimizle askerimize dua ediyoruz.

bozadi

#21
22 Ocak 2018

İncirlik'te F-16 hangarına dev Türk bayrağı asıldı


Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bombardımana katılan uçakların havalandığı İncirlik, güne sessiz başladı. Herhangi bir uçak hareketliliği olmayan üste F-16 uçaklarının bulunduğu hangara dev Türk bayrağı asıldı.




Körfez Savaşı'nda aktif rol oynayan ve halen Suriye ve Irak'taki DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçleri ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar'ın uçakları ile insansız hava araçları bulunan ABD-Türk Ortak Savunma tesisi olan İncirlik Üssü, güne sessiz başladı.
Sabah saatlerinde üste herhangi bir hava trafiği yaşanmazken, askeri araçların üssü çevreleyen tel örgülerin güzergahında devriye gezmesi gözlemlendi.
 
Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı kapsamında İncirlik'ten kalkıp bombardımana katılacak uçakların ne zaman hareket edeceği belli değil. Ayrıca 2 F-16'nın hangardan çıktığı ve kalkış için kontrollerinin yapıldığı görüldü.




Kaynak: Gazete Vatan


bozadi

#22
22 Ocak 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İşimiz ne zaman biterse o zaman çekiliriz'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Milli Kültür ve Kongre merkezinde konuşma yaptı.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Milli Kültür ve Kongre merkezinde Sanayi Odası Ödül töreninde yaptığı konuşmada Afrin operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde e bulundu. ABD'ye sert bir dille cevap veren Eroğan ABD'nin ne zaman bitecek operasyon sorusuna 'İşimiz ne zaman biterse o zaman çekiliriz kimseden akıl almaya ihtiyacımız yok' dedi.

KÜRT HALKI İLE BİR SORUNUMUZ YOK
Kahraman güvenlik güçlerinin sınırın içinde eve dışında tarihin en büyük mücadelelilerinden birini verdiğini söyleyen Erdoğan sınırımız da oluşturulmak istenen toprak bütünlüğümüzü açık bir şekilde tehdit eden tüm terör örgütlerine rest çekti. İlk darbemizi Fırat Kalkanı ile yaptık diyen Erdoğan operasyonu saptırmak için yalan-yanlış yazılar yazan çizenleri de uyardı Ve ekledi bizi Kürt vatandaşı ile bir sorunumuz yok. Olay Kürt koridoru meselesi değil, başımızda ki terör koridorunun sınırımıza girme teşebbüsü meselesidir dedi.

GERİ ADIM ATMAK YOK, BEDELİNİ ÖDEYECEKLER
Kürt koridoru ve terör koridorunu ben anlatacak değilim diyen Erdoğan içinde bulunduğumuz durumu fark etmelerini istedi. Türkiye'ye yönelik yapılan tacizlerin yıllardır devam ettiğini vurgulayan Erdoğan biz daha bugün Hatay'da şehit verdik. Böylesine önemli bir mücadele içinde şehit ve gazilerimiz olacaktır. Ama dökülen kanlar karşılıksız kalmayacaktır mesajı verdi. Bedelini en ağır şekilde ödeyecekler dedi.

DÜRÜST DEĞİLLER
ABD'nin beş bin silah getirdiğini vurgulayan Erdoğan, bu silahlar nerde nereye dağıtıldı diye sordu. Suriye'de Amerika'nın yirmiye takın üssü var bunu herkes görsün. Dürüst değiller dedi ve Rusya ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyerek yolumuza devam edeceğiz dedi.

APTAL OLMAK GEREKİR
13 milyon Suriyelinin çektikleri acıları hatırlatan Erdoğan başkalarının umurunda olmasa da bizim umurumuzda dedi. Türkiye Afrin'de kürtler ile mücadele etmiyor terör örgütü ile mücadele ediyor. Afrin'in yüzde elli beşi Arap yüzde otuz beşi Kürt geri kalanı Türkmen ama ortada bir terör örgütü var ve mücadelemiz onlarla dedi. Alçak projenin ne olduğunu anlamamak için aptal olmak gerekir dedi.

İŞİMİZ NE ZAMAN BİTERSE O ZAMAN ÇEKİLİRİZ
Afrin operasyonu ancak Fırat Kalkanı gibi hedefine ulaştığı zaman biter. Amerika bizden süre istiyor diyor. Amerika'nın Afganistan'da ki süresi belli miydi de bize soruyor. Irak'ta ki süre bitti mi. Bizim işimiz ne zaman biterse o zaman çekiliriz. Uzun uzun kalmaya merakımız yok. Kimseden de icazet alma derdimizde yok bunu herkes bilsin dedi.

Kaynak: Avaz Türk


bona fide

#23
EROL MÜTERCİMLER : ABD TÜRKİYE'Yİ AFRİN'DE BATAĞA SOKUP 6 KONUDA ŞANTAJ YAPACAK
https://www.youtube.com/watch?v=42ZWstP4hJQ

bu işte bende bit yeniği var düşüncesindeyim. iktidarın kaybettiği itibarı yüzünden afrine girdiği,2019 seçimlerini garantilemek için gövde gösterisi. sonuçta teröristleri etkisiz hale getirse dahi oraya yerleştirilen kürtler orada kalacak varlıklarını tanıyacak tanıdıda erdoğan. ki bu kadarla kalırsa iyi diyeceğim durumdan fazlası abdnin verdiği silahlarla türkiyeye yönelik bir savaşa dönüşmesinden endişeliyim esadın görevini bırakması durumunda ülke bölünürse oraya yerleştirilen kürtlerle suriyenin kuzeyinde bir kürt devleti. esadla barışması gerekiyor erdoğanın yoksa rejim değişirse suriyenin parçalanacağını erdoğanda biliyor. buna rağmen abd ile aynı kafada hala. güney sınırının güvenliği ve savaşın sona ermesi için esadın özellikle görevinde kalmasını istemeli gelinen noktaya bakınca erdoğanın esad hakkındaki düşüncesi değişmedi esadı istemiyor. http://www.mynet.com/haber/dunya/erdogan-esed-devlet-teroru-estirmis-bir-teroristtir-3585023-1 buda en başında abd ve israille girdiği oyundan vazgeçmediğinin gösteriyor da kendi kendi bacağına sıkarken askerin ve halkın zarar görmesi acı olan. umarım bu akıl tutulmasından kurtulur.ki rusyanın kuzey suriyedeki kürt temsilcilerinide soçiye davetini kabul etmişti. bu ne demek  politik ağızla yaptığı itirazla halkın gözünü boyamak.afrin olayı ile kürtler katılmayacaklarını bildirdiler muhimde değil katılmaları sonuçta esad giderse onlara bir devlet vaadi çoktan verilmiştir. sesli düşündüm. derhal düşüncemi değiştiriyorum. tüm ortadoğu halkının abd israil hatta natoyu devreden çıkardığı birlik beraberlik dayanışmayla yeniden yapılanmaya başladığı bir dönece giriyoruz afrin oprasyonu sonrası.     
 

bona fide

#24
https://www.youtube.com/watch?v=Ze7mrew1NRE
Metin Feyzioğlu - Afrin Operasyonu'nu Değerlendirdi Çok Önemli Uyarılarda Bulundu

silahlı ypg nin afrinde bulunmadığını idlibte sıkıştırılan radikal militanlara güvenli bölge sağlamak için böyle bir operasyona girilmiş olunabileceği ve cihatçılara verilmiş söz yüzünden türk askerini siyasi çıkar uğruna harcamanın affedilemez olduğunu anlatıyor.
 

bozadi

#25
Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen bona fide

ki bu kadarla kalırsa iyi diyeceğim durumdan fazlası abdnin verdiği silahlarla türkiyeye yönelik bir savaşa dönüşmesinden endişeliyim
Ben öyle bir savaş çıkmasını çok isterim. Sonuç bizim (ve meşru müttefiklerimizin) lehimize, ABD'nin aleyhine olur.

Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen bona fide

esadın görevini bırakması durumunda ülke bölünürse oraya yerleştirilen kürtlerle suriyenin kuzeyinde bir kürt devleti. esadla barışması gerekiyor erdoğanın yoksa rejim değişirse suriyenin parçalanacağını erdoğanda biliyor. buna rağmen abd ile aynı kafada hala. güney sınırının güvenliği ve savaşın sona ermesi için esadın özellikle görevinde kalmasını istemeli gelinen noktaya bakınca erdoğanın esad hakkındaki düşüncesi değişmedi esadı istemiyor. http://www.mynet.com/haber/dunya/erdogan-esed-devlet-teroru-estirmis-bir-teroristtir-3585023-1 buda en başında abd ve israille girdiği oyundan vazgeçmediğinin gösteriyor
Daha önce sırf Esad'ı indirmek için tüm imkanlarını açıkça kullandığından, şimdi kalkıp hiçbir şey olmamış gibi "Esad kalmalı" diyemiyor tabi ki. Ama bu durum onun ABD ve İsrail'le hala aynı kafada olduğu anlamına gelmiyor. Türkiye'nin ABD ile çıkar çatışmaları tırmanma eğiliminde ve YPG konusu bu çıkar çatışmasının en çok sivrildiği konular arasında ve bizzat bu nedenle de Afrin operasyonu, Erdoğan'ın ABD ile çıkar çatışmasını tırmandırmaktan hiç çekinmediğinin açık bir göstergesi. Afrin'in kendi başına bir önemi yok, mesele Afrin değil, mesele ABD'yle çıkar çatışmasını artırabilmek ve ABD'nin dost mu, düşman mı olduğunun zaten biliniyor olmasına rağmen, gözlere sokulması, meydan okunması ve gereğinin yapılması. Erdoğan bunu tabi ki aynı zamanda siyaset malzemesi olarak kullanıyor ve kullanmalı da. Çünkü bu aynı zamanda bir siyaset malzemesi, hem de en makbul olanından. Sanki Erdoğan'ın siyasi rakiplerinin gündem edinip de siyaset malzemesi olarak kullanmadıkları birşey varmış gibi. Afrin seferine karşı çıkmayla ilgili en sivri eleştirileri yapanlar da bunu kendi amaçlarıyla (Erdoğan'ı devirme amacına hizmet eden adımlar) siyasi bir malzeme olarak kullanıyorlar.

Bu arada Erdoğan'ın ABD'yle bu çıkar çatışmasını tırmandırma cesareti bulmasının başlıca nedenlerinden biri de, hepsi komşumuz olan Rusya, İran, Irak ve tabi ki Suriye'nin de ABD ve dolaylı olarak İsrail karşıtı bir cephede birleşme eğilimi gösteriyor olmasıdır. Ve Erdoğan'ın bundan da cesaret alması kadar doğal ve güzel birşey olamaz.

Operasyona "zeytin dalı" adının verilmesinin, Erdoğan'ın Esad'a yanlış yaptığının dolaylı bir itirafı olduğu yönünde yorumlar var ve ben de bu yorumu isabetli buluyorum. "Zeytin dalı" başka kime uzatılıyor olabilir? Erdoğan zaman zaman Esad'ı lanetliyor ama Erdoğan dahil olmak üzere pek çok AKP yöneticisi artık Esad iktidarını devirmeye çalışmak gibi bir amaç peşinde koşmayacaklarını açık açık ilan ediyorlar, çünkü Rusya'nın "kalıbını koyduğu" bir meselede yanlış taraf olmanın bedellerini gördüler ve çok çok gerekli olmadıkça böyle birşeye kalkışmanın mantıksızlığını anladılar. Ama asıl mesele bu da değil; Suriye ve Esad konusunda "şeytana uyduklarını" anladılar bence.

Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen bona fide

ki rusyanın kuzey suriyedeki kürt temsilcilerinide soçiye davetini kabul etmişti. bu ne demek  politik ağızla yaptığı itirazla halkın gözünü boyamak.afrin olayı ile kürtler katılmayacaklarını bildirdiler muhimde değil katılmaları sonuçta esad giderse onlara bir devlet vaadi çoktan verilmiştir. sesli düşündüm. derhal düşüncemi değiştiriyorum. tüm ortadoğu halkının abd israil hatta natoyu devreden çıkardığı birlik beraberlik dayanışmayla yeniden yapılanmaya başladığı bir dönece giriyoruz afrin oprasyonu sonrası.
Sana fantazi gibi gelebiliyor olabilir ama Afrin hemen buna tek başına neden olamasa da bunun adımlarından biri.

Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen bona fide

Metin Feyzioğlu - Afrin Operasyonu'nu Değerlendirdi Çok Önemli Uyarılarda Bulundu
Metin Feyzioğlu'nun pek çok tavır ve tutumunu hiç beğenmiyorum. En son Nuriye ve Semih'le ilgili tavırları ve Süleyman Demirel'e ve benzerlerine olan övgüleri midemi bulandırdı ve tek neden bunlar değil ama bunlar açıkçlayıcı ipuçları. İleride bu tutumları değişir mi bilmem ama değişmedikçe yanlıştadır bana göre. Atatürkçülüğü fazlasıyla siyasi bir malzeme olarak kullandığını düşünüyorum.

Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen bona fide

silahlı ypg nin afrinde bulunmadığını idlibte sıkıştırılan radikal militanlara güvenli bölge sağlamak için böyle bir operasyona girilmiş olunabileceği ve cihatçılara verilmiş söz yüzünden türk askerini siyasi çıkar uğruna harcamanın affedilemez olduğunu anlatıyor.
Afrin'de "silahlı YPG" (=YPG) bulunmaması iddiası çok saçma. Afrin'de Kürt halkıyla mı savaşıp şehit oluyor askerlerimiz? Afrin YPG'nin/SDG'nin meşhur "koridor" için en önemli bölgelerinden biri. Sadece ABD'nin henüz YPG'yi ağır silahlarla donatmadığı yerlerden biri olduğu söyleniyor, ki bunda "Türkiye'nin hassasiyetleri" de bir rol oynuyordu zaten. Ve Erdoğan'ın YPG'ye aktif müdahaleyi buradan başlatmış olması da, senin meydana gelmesinden endişelendiğin savaşa doğrudan "atlamak" istemiyor olmasındandır. Bunun "korku"yu gösterdiği iddia edilebilir ama aynı zamanda halkının ve diğer ülkelerin desteğini sağlamak için "önce uyarıda bulunma" gereği, koridorun daha az yoğun bir bölgesinden bu müdahaleyi yapmış olmasının gayet akıllıca ve meşru olduğu da düşünülebilir, ki ben öyle düşünüyorum.

Suriye ordusunun İdlib'de sıkıştırdığı eski Nusra (yeni HTŞ) militanlarına güvenli bölge oluşturma iddialarını doğru bulmuyorum ama o yönde adımlar atılıp atılmayacağını bekleyip görmemiz gerekiyor. Erdoğan öyle yaparsa kendisi kaybeder, çünkü Suriye ve müttefikleri bunu affetmez. Ben Erdoğan'ın artık Rusya ve müttefiklerinin hassas olduğu konularda göstere göstere aksi yönde adımlar atacağını sanmıyorum. Ama bir yandan da şuna inanıyorum: Erdoğan sürekli bir dönüşüm içinde ve bana kalırsa bu dönüşümün yönü genel olarak olumlu, mantıklı, meşru yönde ilerliyor. Ama bu geçiş sürecinde bazı konularda bilinci pekişmedikçe, bazı yanlış adımlar atması mümkündür ama daha önce çeşitli örnekleri görüldüğü gibi, yanlış adımlar sonrası canı yandıktan sonra doğru yöne yöneliyor görebildiğim kadarıyla. Kökleri daha derinlerde olan bazı eksik veya yanlış kavrayışlar konusunda daha sabırlı olunması gerektiğine inanıyorum. Tabi kimsenin hiçbir şeye sabretmek gibi bir mecburiyeti yok, sadece şahsi algımı paylaşmak istedim.

bozadi

#26
24 Ocak 2018

Afrin'de 3 şehit... Zeytin Dalı Harekatı 5. gününde


Türkiye, Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatında 5. güne girdi...  Üsteğmen Oğuz Kaan Usta kuzey cephesinde, Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı batı cephesinde kahramanca çarpışırken şehit düştü. Önceki gün şehit olan askerimiz Astsubay Musa Özalkan da dün Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı





ŞEHİT MUSA ÖZALKAN

Operasyonun ilk şehidi Şehit Musa Özalkan (30), iki yıl önce Şeyma Özalkan ile evlenmişti. Çiftin kızları Ayşe 5 aylık.  Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyetinde, şehit olunca devletin ailesine vereceği parayla Telaferdeki çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılması olduğu belirtildi.




ŞEHİT ÜSTEĞMEN OĞUZ KAAN USTA

Şehit Üsteğmen Oğuz Kaan Usta operasyonun 4. gününde kuzey cephesinde şehit düştü. Şehit Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) ile öğretmen Saide Üstüner Usta 4 yıllık evliydi. Kızları 2.5 yaşında.



Şehit Oğun Kaan Usta ve kardeşi Tuğçe Nur Usta.






ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ MEHMET MURATDAĞI

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı (25) operasyonun 4.gününde batı cephesinde şehit düştü.



Şehit Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı 6 ay önce Birgül Muratdağı ile evlenmişti.



Kaynak: Posta


bozadi

#27
24 Ocak 2018

Afrin'den bir şehit haberi daha!


TSK, gece yarısına doğru Afrin'den dördüncü şehit haberinin geldiğini açıkladı. Hayatını kaybeden askerin kimliğine dair bir açıklama yapılmadı.




Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'e yönelik gerçekleştirilen 'Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı.

TSK açıklamasında, "23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır" denildi.

Şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 260 PYD ya da IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtilen açıklamada "Çatışmada hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" dedi.


Kaynak: ABC Gazetesi


bozadi

#28
23 Ocak 2018

Yunus Soner:
 Bölge ülkeleri birleşecek ve Amerikan güçlerini kovacak


Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner, İran'ın dünya çapında İngilizce yayın yapan Press TV kanalına konuştu. Soner, "Suriye'nin toprak bütünlüğünü, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü koruyacağız ve Amerikan kuvvetlerinin ülkelerimizin tüm bölgelerinden atacağız. Başta Suriye ve Türkiye olmak üzere" dedi




Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner, İran'ın dünya çapında İngilizce yayın yapan Press TV kanalına konuk oldu.

Yunus Soner şunları söyledi:

Öncelikle Zeytin Dalı Harekatı'nın anlamını iyi kavramalıyız. Bu harekat, bir Türk-Kürt çatışması değildir. Bu harekat, Türk-Amerikan çatışmasının bir parçasıdır. Türkiye şu anda, ABD'nin Batı Asya'daki en önemli gücüne, aracına saldırmaktadır. YPG ya da PYD budur.

YAŞADIĞIMIZ TÜRK-KÜRT DEĞİL, TÜRK-AMERİKAN ÇATIŞMASI

Bu nedenle Türkiye bugün Batı Asya'nın Amerikan ve İsrail güçleri tarafından işgal edilmesine karşı yapılan direnişe önderlik etmektedir.

Ve bu bağlamda Türkiye somut olarak, aynı anda Suriye ve Türkiye'nin toprak bütünlüğü için savaşmaktadır. Çünkü bu iki ülkenin bütünlüğü birbirine bağlıdır.

Haberinizde doğru bir şekilde dile getirdiğiniz gibi, ABD Suriye'yi bölme girişimindedir. Bu çerçevede Suriye'nin kuzeyinde sözde bir Kürt bölgesi yaratmak istemektedir. Bu bölgeyi Amerikan askerleri gözetmekte, bölgeye Amerikan silahı gelmekte, bölgeye Amerikan parası yağmaktadır. Amerikalılar bu bölgede eğitimler vermektedir.

Türkiye bugün bu güce karşı mücadele veriyor. Bugün Beşar Esad'ın başkanlığını devirme hedefi kalkmıştır, çünkü daha büyük ve çetin bir mücadele önümüze geldi. Bu mücadele, Türkiye ile ABD arasındadır, ve tabii ki Türkiye ile ABD'nin müttefiki İsrail arasındadır.

SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ BÖLGENİN ARKASINDA ABD VE İSRAİL VAR

Sözde Kürt bölgesi olan, ama içerik olarak Kürtlükle hiçbir ilgisi olmayan bu bölgesel oluşumun arkasındaki esas güçler bunlardır. Amerika ve İsrail'dir.

Türkiye, Suriye krizinin başlamasından beri kötü bir rol oynadı. Suriye'yi istikrarsızlaştırırken olumsuz, kendi milli çıkarlarımıza aykırı bir rol oynadık. Türkiye öncesinde, Başkan Esad'a karşı savaşan ABD koalisyonunun bir parçasıydı. Şimdi biraz da bunun faturasını ödüyoruz.

Ama günün sonunda bazı gerçekler kendileri hem Erdoğan'a, hem de Türkiye'nin bütününe dayattı. Bu gerçek, ABD'nin sözde Kürt bir bölge yaratarak Suriye'yi bölme girişimidir.

GERÇEKLER TÜRKİYE'NİN SURİYE POLİTİKASINI DEĞİŞTİRDİ

Kanımca Suriye'deki bütün savaş, ABD tarafından ve kısmen Türkiye'nin desteği ile bunun için başlatıldı: onlar için son derece kutsal olan bu Kürt Bölgesini yaratmak için.

Dikkatinizi çekmek isterim. ABD krizin başından beri bu bölgeyi destekledi. Şimdi bu gerçek Türkiye'nin önünde. Ve bu gerçek karşısında Türkiye için İdlib'teki durum ikincil öneme düştü.

Çünkü Türkiye'nin milli çıkarları İdlib'te değil, Amerika'nın oluşturmaya çalıştığı bu Kürt Koridoru'nu engellemekte.

TÜRKİYE VE SURİYE HÜKÜMETLERİ ARASINDA YAKINLAŞMA

Bu yüzden Türk ve Suriye hükümeti arasında tam da bu zeminde tekrar yakınlaşma olduğunu düşünüyorum.  Türkiye'nin yavaş yavaş İdlib'ten çekilmesi ve Afrin'e ve kuzeydeki ABD işgali altındaki diğer bölgelere yoğunlaşması. Ve Suriye hükümetinin bunu, nasıl diyelim desteklemesi.

Sorunuza cevaben öncelikle Türkiye'nin ABD'ye yakın olduğu düşüncesine katılmıyorum. Türkiye ABD ile bu kadar çetin bir çatışmaya girmişken ülkemizin herhangi bir hegemonya girişimi düşünülemez.

Türk siyasetçiler ABD kontrolündeki bölgelere saldırı tehdidinde bulunurken ve ABD kontrolündeki PYD milisleri sadece Amerikan bayrağı çekerek kaçabilirken Orta Doğu'da Türk Hegemonyası söz konusu olamaz.

Şu an bu yakınlaşma gerçekleşiyor. Önümüzde Amerikan-İsrail güdümlü bölücülükle mücadelenin başarılı bir örneği var. Irak'ta Barzani'nin referandumuna karşı verilen mücadele. Burada Türkiye, İran ve Irak'ın birliği bu bölücü referandumu reddetti ve başarılı oldu. Bu birlik, Barzani güçlerini de geriletmeyi başardı.

BÖLGE ÜLKELERİ BİRLEŞECEK VE AMERİKAN GÜÇLERİNİ KOVACAK

Bence  Suriye'de izlenecek yol, izlenmesi gereken yol da budur. Ve bu yönde bazı işaretler de var. Bugün Türkiye'nin Başbakanı Binali Yıldırım, Suriye hükümeti ile görüşmelere şu yanıtı verdi: Alıntılıyorum. Tabii ki bu 7 yılda yaşananlardan sonra kolay değil. Ama dolaylı ve alt düzey temaslar sürdürülmektedir.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti. Kabul etmeliyiz ki Suriye Hükümeti burada yapılan işin bir parçası.

Yani Türk Hükümeti'nin kafasında, doğru ve haklı olarak şu düşünce gelişiyor:  Suriye ve Türkiye'nin bölünmesine karşı mücadele, ancak Esad Hükümetini dahil ederek başarıyla tamamlanabilir.

Şimdi bölgenin tüm ülkeleri, İran, Rusya, Suriye hükümetleri bu süreci desteklemeli. Bu süreç ile Suriye'nin toprak bütünlüğünü, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü koruyacağız ve Amerikan kuvvetlerinin ülkelerimizin tüm bölgelerinden atacağız. Başta Suriye ve Türkiye olmak üzere. 


Kaynak: Ulusal


bozadi

#29
Gönülden geçen budur. İnşallah kısır ideolojik didişmeleri bırakıp o yöne doğru ilerleriz ülke ve bölge (ve nihayetinde dünya) olarak.