düşünce atölyesi

Başlatan bozadi, 25 Kasım 2010, 20:30:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

#30
Aklımda "düşünceyle" ilgili düşünceler var. Bu başlığı hatırlayınca bunu tartışmak için güzel bir yer dedim.

Düşünebilmek harika birşey. Ne düşünebileceğinizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Ve düşünceleriniz tüm kimyanızı, hislerinizi, davranışlarınızı ve giderek deneyimlerinizi belirliyor. Evet, sadece bu enkarnasyonda onlarca yıldır ve kimbilir kaç enkarnasyondur pek çok olumsuz programlamaya maruz kaldık. Negatif şeyler düşünmeye ve negatif duygular üretmeye çok alıştık. Özgürce düşünememeye alıştık.

Ve şimdi ne düşünürsek düşünelim bir anda tüm negatifliklerimizden kurtulamayız. Ama düşünceden başka neyimiz var ki?

Düşüncede özgür olduğunu hissedebilmek, bu yolla güzel şeyler düşünmek, eksikliğini duyduğumuz şeyleri, güveni, sevinci, mutluluğu düşünerek bunları duyumsamak, dengelenmek harika birşey. Hem de nerede olursanız olun ve ne koşullarda olursanız olun, bir şekilde düşünce özgürlüğünüzü kullanabilirsiniz. Ve bu sizi giderek daha iyi bir duruma götürebilir.

Düşüncelerin ne kadar önemli olduğunu fark ediyor musunuz? Düşüneceğiniz birşey olduğunuz yerde nefessiz kalmanıza, hatta kalp krizi geçirmenize neden olabileceği gibi, yine düşüneceğiniz birşey sizi sevinçten havalara uçurabilir. Ne kadar ilginç, değil mi? Düşüncelerin gücüne veya ne kadar güçlü şeylere aracılık ettiğine bakın.

Bir insan, öğrendiği birşeyden dolayı üzüntüden veya sevinçten bayılabiliyor. Ve sonuçta olan biten şey sadece bir düşünce. Bir kitaptan birşey okuyorsunuz, gözlerinizden yaşlar boşalıyor. Birşey okuyorsunuz veya görüyorsunuz, kendinizi cennette hissediyorsunuz. Sadece aklınızdan geçen bir düşüncenin neler yapabildiğine bakın.

Düşünceyle yapabileceğiniz şeylerin aslında resmen sınırsız olduğunu görebilirsiniz.

Düşüncelerinizi bilinçli olarak kendinizi tedavi etmek için kullanabilirsiniz. Düşüncelerinizi hayatınızı dilediğiniz gibi değiştirmek için kullanabilirsiniz. "Düşünce" ile "yapış" arasında bir ilişki var. Düşünce aslında bir seçme ve yapma hali.

Tabi pozitif ve negatif düşünce veya düşünüşten bahsedilmesi de mümkün olabilir sanırım. Yani yapıcı düşünüş ve yıkıcı düşünüş. Düşünce özgürlüğünün ve etkililiğinin durumunun bilgi ve kavrama seviyesiyle de alakalı olduğu söylenebilir.

Biz birlikte seçebileceğimiz pozitif birşeyler belirleyebiliriz. Tıpkı bugün diğer bir başlıkta biraz doğaçlama bir şekilde yaptığım gibi. Ve burada da düşüncenin potansiyelleri konusunda farkındalıklarımızı arttırabiliriz.

Birlikte düşünebiliriz. Bizler birer düşünme makinesiyiz aslında!! :)) Bunda uzmanlaşabiliriz birlikte!

zer-zivi

#31
Bu gün enerjinde bir değişim olduğu çok  belli Bozadi :) Hatta bir yüksliş yaşıyorsun,şu an huşu içinde bir haldesin senin ve bütünlüğün adına sevindim.