Üzerlerine Yıldırım Düşen Karı Koca Öldü (1 Haziran)

Başlatan bozadi, 02 Haziran 2014, 01:20:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

1 Haziran 2014

Üzerlerine Yıldırım Düşen Karı Koca Öldü


Adana'nın Kozan İlçesi'nde yazlık evlerinin çardağında otururken üzerlerine yıldırım düşen 56 yaşındaki Ali Can ile eşi 53 yaşındaki Cennet Can yaşamını yitirdi.
 


Adana'nın Kozan İlçesi'nde yazlık evlerinin çardağında otururken üzerlerine yıldırım düşen 56 yaşındaki Ali Can ile eşi 53 yaşındaki Cennet Can yaşamını yitirdi.

Olay, Kozan İlçesi'ne bağlı Salmanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde ikamet eden emekli işçi Ali Can, kendisi gibi emekli olan eşiyle birlikte dün Salmanlı Köyü'ndeki yazlık olarak kullandıkları eve gitti. İddiaya göre kayınbiraderinin köye geldiğini duyan Durmuş Dokuyucu, saat 15.30 sıralarında eve gittiğinde bahçedeki etrafı açık çardakta Ali Can ile Cennet Can'ı yerde hareketsiz yatarken buldu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin öldüğünü tespit etti. Cumhuriyet savcısı ve jandarma ekipleri yaptığı ilk incelemede Ali ile Cennet Can çiftinin yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirledi. Çiftin cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, mahalle sakinleri saat 14.30 sıralarında şiddetli yağmurla birlikte mahalleye sık sık yıldırım düştüğünü söyledi.

Öte yandan ilçeye bağlı Velicanlı Mahallesi'nde de kullanılmayan bir okulda da yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangının mahalle sakinlerince söndürüldüğü, can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtildi


Kaynak: haberler.com

bozadi

1 Haziran 2014

Hindistan'da yıldırım düştü: 13 kişi öldü


Hindistan'ın doğusundaki tarım arazisine yıldırım düşmesi sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.




Yetkililer, Batı Bengal'in Murshidabad, Burdwan ve Kuzey Parganas bölgesinde şiddetli yağış ve fırtınanın neden olduğunu yıldırımın tarım bölgesinde çalışan çiftçilerin üzerine düştüğünü belirtti. Olayda en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, en az 20 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Bu arada Murshidabad bölgesinde şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle çöken bir evdeki 65 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Öte yandan Batı Bengal'da fırtına yüzünden devrilen ağaç 31 yaşındaki kadının ölmesine neden oldu.

Ülkenin güney kıyılarında bu haftadan itibaren etkili olması beklenen muson yağmurları öncesinde 3 gündür bölgede etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur başkent Yeni Delhi ile ülkenin kuzey ve doğu bölümlerinde hayatı felç ederken ve 40 kişinin ölümüne neden oldu.


Kaynak: guncelhaber.org

bozadi

Kasyopyalılar komet/göktaşı faaliyetlerindeki artışın gökyüzündeki partikül miktarını ciddi şekilde artırdığını ve bu parçacıkların da yıldırım/şimşek gibi olaylar başta olmak üzere gökyüzündeki elektriksel fenomenlerini artırdığını söylemişti.