Haberler:

Kasyopya Celseleri'nin orijinal çevirilerini yapan ve yayınlayan
tek resmi ve gerçek Türkçe kaynak BaskalarinaHizmet.com 'dur.

Ana Menü

Manyetik alan değişimi

Başlatan memed, 22 Kasım 2021, 19:08:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

memed

Birbirinden bagımsız gibi görünen 2 ayrı haber .
Ancak birbiriyle ilişkili .

Yine de kısaca üzerinden geçmek istiyorum.

Manyetik kutup , gezegenimizin iç küresinin dönmesi sonucu olusan ve gezegeni dıs uzay radyasyonundan koruyan bir kalkan.

Bu kalkanın zayıfladıgı uzun zamandır bilniyordu ,  (  https://ekolojibirligi.org/dunyanin-kuzey-manyetik-kutbu-sibiryaya-dogru-cok-hizli-bir-sekilde-kayiyor/ )   ancak 2016 yılında Gröndland dan Sibirya ya dogru hızlı bir ilerleme sagladı.
Ve bu ilerleme hergün devam ediyormus gibi görünüyor.Şimdilik Dünya enleminde 40 dereceye yakın bir fark olustu.
Nerdeyse etkilemedigi hemen hiçbir şey yok .Önclikle tüm atmosfer ve hava olaylarımız astronomi ve manyetik alan ile ilişkilidir.Bunun dısında ;
Örneğin depremler ,volkan faaliyetleri ,gezegenin iç basıncının artması ve gezegen kabugunun genislemesi , obruk olusumları , insan saglıgı üzerinde kanser gibi ya da nörolojik agır etkileri , ulasım ,haberleşme ,internet gibi tüm bildigimiz herşeyi etkileyecek bir olusum.

Daha önce de söz etmiştim.2010 ların sonlarında Sinop da kentte ani rasyasyon seviyelerinin yükselmesi ,Norveç de kaynagı bulunamayan yüksek radyasyon gibi.

Bilgim yettiğince sormak ya da tartısmak isterseniz ......

not : Bu dönemde, Canlılarda DNA değişiminin ana katalizörü olacak olan olgu manyetik kutup değşimidir .Ve nedeni de astronomik kütle baskısıdır . Yani Nemesis ( Ve en önemlisi ,Nemesis'in karanlık madde ve karanlık enerji anaforu olusturmasıdır .)

'''  Güneş Sistemi'nin sınırları içinde gizli bir gezegenin varlığına dair spekülasyonlar on yıllardır ortalıkta dolaşıyordu, ancak 2016'da yeni kanıtlar öneren bir makalenin yayınlanmasıyla yeni bir boyuta ulaştı.....Caltech'ten gökbilimciler Mike Brown ve Konstantin Batygin, dış Güneş Sistemi'nin Kuiper Kuşağı'ndaki küçük nesnelerin, sanki büyük bir şeyin yerçekimi etkisi altında bir düzende itilmiş gibi garip bir şekilde yörüngede döndüklerini keşfettiler.'''  https://www.alertageo.org/2021/11/16/un-misterioso-objeto-vislumbrado-hace-decadas-podria-ser-en-realidad-el-planeta-nueve/?fbclid=IwAR0_cLkS2FBoP-4LA3sXxSbuvz5zL2dqUde7_DbOfYcaEJIMzUvBv9KAJ8g


'''  Önde gelen bir İngiliz gökbilimcinin 250.000 nokta kaynağın teleskop arşivlerini inceledikten sonra önerdiği gibi, güneş sistemimizin dış bölgesinde gizlenen bir nesne, anlaşılması zor Planet 9 olabilir. 
   https://www.alertageo.org/2021/11/18/posible-aparicion-de-un-nuevo-y-misterioso-planeta-que-acecha-nuestro-sistema-solar/?fbclid=IwAR2gKXY4pfMDxFBhVgc6UKZh73e0ALQCuQoMqnblBWuqN-UvmPpGQVFEF-Q   '''



3. HABER :

''' Davies ve Constable manyetik alanın, manyetizmanın zayıfladığı bölgelerde yılda yaklaşık 10 dereceye kadar yön değiştirebileceğini keşfettiler, bu önceki modellerin tahmin ettiğinden 10 kat daha hızlı, ayrıca elde edilen en yeni gözlemlerdeki değişimlerden yaklaşık olarak 100 kat daha hızlı.

Simülasyonlar, eriyik çekirdekteki bölgeler yön değiştirdiğinde, manyetik alan yönünün de hızla değişeceğini gösterdi. Araştırmacılar, çekirdek değişiminin ekvatora yakın noktalarda daha yaygın olduğunu alçak enlemlerdeki ani yön değişimi hareketlerini gözlemlerken buldular. '''

https://beyinsizler.net/dunyanin-manyetik-alani-tahmin-edilenden-10-daha-hizli-degisiyor/



bozadi

#1
Paylaşım için teşekkürler memed.

Manyetik kutup değişimiyle bağlantılı olarak (ikiz güneşin yaklaşması vb. başka nedenler de var sanırım) dünyanın elektromanyetik alanının hızla zayıflıyor olmasının en büyük neticelerinden birinin, Güneş'ten ve uzaydaki başka güçlü ışın kaynaklarından gelen etkilere maruziyetimizin epeyce artmasıymış, K celselerde söylenenlere göre. K'lar Güneş ve diğer kaynaklardan gelen bu ışınların çoğunun zararlı mutasyonel etkiler yaptığını söylüyor ama az bir kısmı da olsa faydalıymış.


bozadi

#2
Bu arada, bu tartışma başlığını şu anda bulunduğu Kanal Bilgileri üst başlığından, Gezegensel Dönüşüm Süreci üst başlığı altına taşıyacağım.

memed

#3
Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen bozadi

Paylaşım için teşekkürler memed.

Manyetik kutup değişimiyle bağlantılı olarak (ikiz güneşin yaklaşması vb. başka nedenler de var sanırım) dünyanın elektromanyetik alanının hızla zayıflıyor olmasının en büyük neticelerinden birinin, Güneş'ten ve uzaydaki başka güçlü ışın kaynaklarından gelen etkilere maruziyetimizin epeyce artmasıymış, K celselerde söylenenlere göre. K'lar Güneş ve diğer kaynaklardan gelen bu ışınların çoğunun zararlı mutasyonel etkiler yaptığını söylüyor ama az bir kısmı da olsa faydalıymış.

-----------------------------------------

Son 10 yıldır Güneşimizin aktivitesinde azalma vardı . Bu azalma Güneşin heliosferinin zayıflamasına neden oldu.
Güneş heliosferi ,manyetik bir alan yaratarak Pluton 'un ötelerine kadar bir kalkan saglar .Bir çeşit radyasyon kalkanıdır . Fakat Nemesis (diyoruz artık Niburu değil ) , Pluton'dan tahmini daha da yaklastıgı için , ve onunda bir çeşit heliosferi oldugunu düsünüyorum. Hatta belki de , bir karanlık enerji kalkanı yaratan bir heliosfer bu .
Ve doğal olarak , birisi kahverengi cüce olan sönmüş yıldızın bir diğeri kendi Güneşimizin çakışımlarını yaşıyoruz. Ve belki de , kahverengi cüce bir çeşit radyasyon çakışımı yaratarak , yakın gelecekte X1 sınıfı bir coronal atıma neden olabilir Güneşimizde .

(  Bir diğer karanlık madde adayı kahverengi cücelerdir. Bu sözde "vaktinden önce doğmuş yıldızlar" yaklaşık 0.08M#9737;'lik bir kütleye sahiptirler ve hidrojeni helyuma çeviremezler


(Çekirdekleri hidrojen yakmaya yetecek sıcaklığa asla ulaşamaz). Işıma yapan yegane enerji kütlesel çekimden ileri gelen sıkışma sonucu ortaya çıkar bu yüzden bunların yakınımızda bulunmadıkları zaman saptanmaları zordur.  ) https://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_k%C3%BCtleli_s%C4%B1k%C4%B1_halo_cisimleri#Kahverengi_C%C3%BCceler_ve_J%C3%BCpiter_ebatl%C4%B1_nesneler )
           

( Carrington Olayı olarak da bilinen 1859 Güneş Fırtınası, https://tr.wikipedia.org/wiki/1859_G%C3%BCne%C5%9F_F%C4%B1rt%C4%B1nas%C4%B1)

Bunun yanında , sadece 2020 yılında 7-8 civarı kuyruklu yıldız gecişi oldu. Ve 2031 yılında ,bugüne kadar görmedigimiz ve hatta astronomi kitaplarımızda öylesi büyük bir kütlede kuyruklu yıldız olamayacagını düsündügümüz devasa bir  kütle daha Güneş sistemimiz içinde Satürn Jupiter arasından gececek ( Bu yörünge Güneşin kütle çekim gücünü düsündügüm zaman bana cok sacma gelen bir yörünge ).

-------------------------------------------

Manyetik kutup değişiminin etkilerini ,2040 yılına kadar ( bence ) mutlaka etkilerini ,günlük hayatlarımızda yasamaya baslayacagız.
Gezegensel dönüşüm ,kitle psikolojisi değişimleri ( Gamma ve X ısınlarının sinir sistemi üzerinde ki etkileri ) ,şiddet olaylarının yogunlasması , gerçek salgın hastalıkların artması ( Virüs mutasyonları ), insan DNA sında görülebilecek mutasyonlar, Elon Mask uydularının ve diğer uyduların arızaları ve sonucları , anormal hava ısı değişimleri ( örneğin 4-5 saat içinde 20 -30 derecelik ani ısı düşmeleri ve mini buzul çağı baslangıcı ) gibi gibi  bir çok etkilere maruz kalacagız .

m-RNA aşılarının bu dönemde saldırgan bir biçimde insanlıgın başına sarılması da ,manyetik kutup değişimi ile ilgilidir.
Çünkü m-RNA aşılarında ki grafen ve Spike Proteini insan DNA hasarlarında , vücudun otomatik olarak DNA hasarını giderecegi mekanizmayı devre dısı bırakıyor gibi görünüyor.Yani patronlarımız ,olusabilecek DNA mutasyon ve hasarlarında , bizim kendi DNA hasar mekanizmasını devre dısı bırakıp ,olusabilecek yararlı mutasyonların olusmaması ya da kozmik radyasyondan dolayı olusacak DNA hasarlarının , moleküler tamir mekanizmalarını devre dısı bırakma cabası oldugunu düsünüyorum.

Bundan dolayı tekrar tekrar ,manyetik kutup değişimine dikkat çekmek istiyorum . Umarım abartılı gelmemiştir.



memed

#4
Konu ilginizi çektiyse eğer  burda da 42.000 yıl önce , Neandartellerin yokoldugu zaman diliminde meydana gelen ,
mini bir manyetik kutup değişimi olayı saptandı. Bu zaman diliminde yasama olasılıgımız olan manyetik kutup değişimi ise ,
 galiba çok daha devasa miktarda bir değişimi tetikleme olasılıg var gibi görünüyor ki , Bildigimiz kadarıyla o zaman Nemesis sistemde değildi .

'' Laschmps Gezisi,  42.000 yıl önce Grand Solar Minimum ile birlikte Dünya'nın manyetik olarak tersine dönmesi ani,
büyük iklim değişikliğine neden oldu. ''
https://watchers.news/2021/02/19/laschmps-excursion-magnetic-reversal-42000-years-ago-caused-sudden-massive-climate-change/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR3_L66-Ob69fhYU9wqSDYPA1-heFT2P27EGSWPZoXs5kuY5GMTyhttZ8hA

--------------------------------------------------------------------





bozadi

#5
Önümüzdeki zamanlarda kuyrukluyıldızlarla ilgili epeyce olay yaşayacağız sanırım. Ve bunların bir kısmı K'ların uzaydan geleceğini söylediği virüsler konusuyla da bağlantılı olabilir gibi görünüyor.

Manyetik kutup değişimi ile mRNA aşıları arasındaki ilişkiye dair görüş dikkat çekici.