Kılıçdaroğlu: Dördüncü devrime hazırlanıyoruz (09.09.2018)

Başlatan bozadi, 09 Eylül 2018, 18:09:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

09 Eylül 2018

Kılıçdaroğlu: Dördüncü devrime hazırlanıyoruz


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada 'Dördüncü devrime hazırlanmaktayız' dedi. Kılıçdaroğlu, 'Baskı kuran, terör estiren değil, halkın isteğini yerine getiren bir devlet yönetimini getirmeliyiz' ifadelerini kullandı.




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 95. kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen toplantıda il başkanlarına hitap ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Dördüncü devrime hazırlanmaktayız. Çağdaş demokrasiyi savunuyorsak güçler ayrılığı ilkesini Türkiye'ye getirmek zorundayız. Baskı kuran, terör estiren değil, halkın isteğini yerine getiren bir devlet yönetimini getirmeliyiz. Yargı bağımsızlığını sağlamalıyız.

Biz sadece kendimiz için değil, 81 milyon için demokrasiyi savunacağız."

'20 TEMMUZ'DA SİVİL DARBE YAPILDI'

"15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra 20 Temmuz'da bir sivil darbe yapıldı. İnsanların hakları ellerinden alındı.

Bir kişi, darbe girişimini Allah'ın lütfu olarak niteliyorsa, ondan haberdar olduğunu gösterir."

'TEK ADAM REJİMİNİN 6 ÖZELLİĞİ VAR'

"Tek adam rejiminin 6 temel özelliği var.

1- Bu rejimde tek adam her şeye hakimdir.

2 - Tek adama kendini devlet de benim, millet de benim diye ortaya çıkar.

3 - Hiçbir mahkeme tek adamın fikrini almadan karar veremez. Karar bir yerden alınır, mahkeme onu yerine getirir.

4- Tek adam vatandaştan topladığı verginin hesabını vermez. Bir şey yapacaksa onu da lütuf olarak sunar. Bu yurttaş kimliğinin yok edilmesi anlamına gelir.

5- Medya halkın gözü, kulağı ve sesi olmalıdır. Medya tek adam rejiminde, tek adamın sesi, kulağı ve gözü olmaktadır.

6- Tek adam rejiminde, eğer ülkeyi uçurumun kenarına getirirse bir dış düşman arar ve bütün suçu ona yükler.""

'TELEKOM'U HARAÇ MEZAT SATTILAR'

"Tek adam rejimini yok etmeliyiz. Biz bu mücadeleyi Kuvai Milliye ruhuyla yapacağız. Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırdığımızda CHP görevini yerine getirmiş olacak.

Telekom'u bile haraç mezat sattılar. Bununla ilgili yakında suç duyurusunda bulunacağız. Sorumluların hesap vermesini istiyoruz."

Kaynak: soL



bozadi

12 Eylül 2018

"Bırakın kurultay yapmayı vallahi yarın sabah giderim"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "genel başkan değişsin" taleplerine ilişkin çarpıcı bir yanıt verdiği ortaya çıktı.




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "genel başkan değişsin" taleplerine ilişkin çarpıcı bir yanıt verdiği ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun, "Değişebilir. Hangi gerekçeyle genel başkanı değiştireceğiz? Bir ideolojik felsefe olması lazım. Bana bir felsefi derinlik gösterebilirseniz ben bırakın kurultay yapmayı vallahi yarın sabah giderim. Burada kalayım diye bir hastalığım yok" dediği belirtildi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; Kılıçdaroğlu'nun şu değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi:

TASFİYE EDİLSİNLER: Aday gösterilmeyenler bir takım kırgınlıklar yaşayabilir ama bazen partinin aleyhine çalışıyorlar. Kendi çıkarlarını partinin çıkarlarının üzerine çıkarıyorlar. Bu tartışmalar ideoloji kaybından oluyor. Bu kişilerin partiden tasfiye edilmesi lazım. Partide dava adamı olan kişilerin olması lazım.

KAVGA DOĞRU DEĞİL: Hiçbir genel başkan baki değil. Umutsuzluğu kırgınlığı giderebiliriz, yeter ki kararlı yolumuza devam edelim. Partide kavga doğru değil kavgayı sürdürmek de doğru değil.

İŞ YAPAN YOK: Hepimiz birbirimizi eleştiriyoruz ama iş yapmıyoruz. Mangalda kül bırakmıyoruz ama ortada hiçbir şey yok.

'KARŞI ÇIKTINIZ' SİTEMİ: Parti üyeliklerinde aktif-pasif üye ayrımı getiren düzenleme gerçek anlamda bir devrimdi. Koro halinde karşı çıktınız. Ben partide devrim yapmak istiyorum il başkanlarımız, delegeler karşı çıktı. Önseçim yaptık ne oldu İstanbul'da? Bilmem kaç bin tane seçmenimiz var. Yarısı ancak sandığa geldi. Yarısının partinin üyesi olduğundan haberi bile yok. Bu mudur? Siz bu partide devrim yapmak istiyorsanız ben hazırım. Aidatını düzenli ödeyenlerle yapalım bunu.

Kaynak: OdaTV