Haberler:

Kasyopya Celseleri'nin orijinal çevirilerini yapan ve yayınlayan
tek resmi ve gerçek Türkçe kaynak BaskalarinaHizmet.com 'dur.

Ana Menü

ABD ile Türkiye Suriyeli Muhalifleri Eğitecek (19 Şubat)

Başlatan bozadi, 20 Şubat 2015, 01:31:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

19 Şubat 2015

ABD ile Türkiye Suriyeli muhalifleri eğitecek


ABD ve Türkiye, Suriyeli muhaliflerin eğitilmesi ve gerekli teçhizatların sağlanmasına ilişkin mutabakatı imzaladı.




ABD ve Türkiye arasında uzun süredir müzakere edilen mutabakat metni, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nda Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından imzalandı.

Mutabakatın iki ülke arasındaki stratejik ortaklık çerçevesinde atılmış önemli bir adım olduğuna

dikkati çeken Sinirlioğlu, "Komşu coğrafyamızda ve dünyanın diğer farklı yerlerinde çok kaotik durumlar yaşanıyor. Dolayısıyla birlikte çalıştığımızda bir fark yaratacağımıza inanıyoruz" dedi.

ABD Büyükelçisi Bass ise "Bunun yalnızca başlangıç olduğu ve daha yapacak çok şeyimiz olduğu konusunda size katılıyorum" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise anlaşmaya ilişkin açıklamasında, "Eğitip donattığımız unsurların tabii ki IŞİD ile mücadele etmesi beklenmektedir ama aynı şekilde rejim unsurlarıyla da mücadele etmesi beklenmektedir. Bu konuda ABD ile aynı düşünüyoruz" dedi.

Türkiye ve ABD'nin ortak uygulayacağı programın önümüzdeki günlerde başlaması öngörülüyor.

ABD ordusu, IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye dışındaki bölgelerde Suriyeli muhalifleri eğitmek için 400'den fazla asker göndermeyi planladıklarını bildirdi.

Diplomatik kaynaklar programın amacının, Suriye'de Cenevre Bildirisi temelinde gerçek bir siyasi dönüşümün gerçekleştirilmesi olduğunu ifade etti.

Kaynak: t24.com.tr

bozadi

17 Şubat 2015

El Beşir: "Boko Haram ve IŞİD'in arkasında MOSSAD ve CIA var"


Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Euronews'e verdiği röportajda Boko Haram ve IŞİD terörünün arkasında ABD istihbarat teşkilatı CIA ve İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın olduğunu söyledi.




Ömer El Beşir, IŞİD ve El-Kaide gibi hareketlerin yanında savaşan radikal gençlere karşı şiddetin, daha aşırıcılığa neden olabileceğini; kendilerinin ise başarılı bir proje geliştirerek, yakaladıkları militanları, belirli bir akademik grup tarafından diyalog ile ikna ederek olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

Ömer El Beşir, "IŞİD ve Boko Haram'ın arkasında CIA ve Mossad vardır. Bu tür eylemleri Müslümanlar yapmaz" dedi.

Euronews, röportajın tamamının yarın yayınlanacağını duyurdu.

Kaynak: cnnturk.com

bozadi

13 Şubat 2015

Irak: ABD, IŞİD'e yardım ediyor


Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Hakim Zamili, Amerika ve uluslararası koalisyon ortaklarının IŞİD'in kontrolü altında bulunan çok sayda bölgeye havadan silah ve gıda yardımı attığını gösteren güçlü deliller bulunduğunu söyledi.




Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi olarak ülkenin güvenlik ve savunma politikalarına nezaret etmeyi bir görev saydıklarını belirten Zamili, Amerika ve müttefiklerinin IŞİD'e yaptıkları yardımlara dar bir rapor hazırlaması için br komisyon görevlendirdiklerini söyledi.

Hakim Zamili, Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu olarak Irak hükümetinden ABD ve müttefiklerinin IŞİD'e verdikleri destek konusunda BM'yi bilgilendirmesini istediklerini ifade etti.

Kaynak: olay.com.tr

bozadi

13 Şubat 2015

IŞİD'den İtiraf: Amerika Bize Yardım Ediyor


Terörist, koalisyon uçaklarının aynı zamanda kendilerine konserve fasulye, et, süt, neskafe ve su şişeleri attıklarını da söyledi.




IŞİD'li bir terörist koalisyon uçaklarının Irak'ın Musul Kentinde havadan kendilerine silah, mühimmat ve askeri teçhizat bıraktıklarını itiraf ederken; IŞİD'e karşı savaştıklarını iddia eden ABD ve müttefiklerinin skandalları bir kez daha su yüzüne çıktı.

Youtube web sitesinde yayınlanan görüntülü itirafında IŞİD'li terörist; koalisyon uçaklarının kendilerine bkc makineli silahlar, cs teçhizatları, roketler, el bombaları, havan mermileri ve daha muhtelif tür mühimmat attıklarını söyledi.

Terörist, koalisyon uçaklarının aynı zamanda kendilerine konserve fasulye, et, süt, neskafe ve su şişeleri attıklarını da söyledi.

Askeri mühimmat ve gıda sandıklarını paraşütle bırakan uçakların ABD bayrağı taşıdıklarını belirten IŞİD'li terörist bu uçakların örgüt tarafından görüntülenip kaydedildiğini açıkladı.

Kaynak: abna24.com

bozadi

19 Şubat 2015

Dışişleri Bakanı: Eğittiğimiz güçler Esad'a karşı da savaşacak


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eğit-donat konusunda sona yaklaşıldığını, ancak imzaların henüz atılmadığını söyledi




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin eğitip donatacağı Suriyeli muhaliflerin, Beşar Esad'a karşı da savaşacağını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Eğit-donat konusunda tamamlandığı belirtilen müzakere sürecine ilişkin imzaların atılıp atılmadığı ile eğitilecek güçlerin Esad'a karşı da savaşıp savaşmayacağı sorulan Çavuşoğlu, "Eğit-donat konusunda sona doğru yaklaştık. Yakınlaşma olduğunu sizlere de bildirmiştik. Fakat henüz imzalama aşamasına gelmedik. Küçük bazı detaylar var. Karşılıklı bazı önerilerimizi paylaştık ama kısa süre içerisinde anlaşmanın imzalanması beklenmektedir.

Eğitip ve donattığımız güçlerin arazide Suriye'nin bütünlüğünü tehdit eden unsurlarla mücadele etmesi doğal. Bugün DEAŞ başta olmak üzere bazı terör örgütleri de rejim de aynı şekilde Suriye'nin bugün güvenliği için ve istikrarı için tehdittir. Her ikisi de masum insanları acımasızca öldürmeye devam etmektedir. Dolayısıyla eğitip donattığımız unsurların tabi ki DEAŞ ile mücadele etmesi beklenmektedir. Aynı şekilde rejim unsurlarıyla da mücadele etmesi beklenmektedir. Bu konuda da ABD ile aynı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: t24.com.tr