Haberler:

Kasyopya Celseleri'nin orijinal çevirilerini yapan ve yayınlayan
tek resmi ve gerçek Türkçe kaynak BaskalarinaHizmet.com 'dur.

Ana Menü

SALAVAT GETİRİR İSMİNİ DUYAN

Başlatan ORHAN AFACAN, 21 Ekim 2011, 13:42:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ORHAN AFACAN

Kutlu Doğum-1

Salavat getirir ismini anan
Salavat getirir ismini duyan.
Muhammed, Mustafa, Ahmet ve Ekrem
Sallahu aleyhi ve sellem.

Değişmez, gizlenmez hiç bu hakikat
Muhammed aşkıyla hayattır hayat.
Bu gece kutlanan kutlu doğumu
Amine'nın ilk ve tek mutlu doğumu.

İlkten son nefese kadar hep emin
İnsan amma rahmetellil alemin.
Kırılsada kıranı incitmedi
Bir kere olsun beddua etmedi.

Kırmadı kalbini asla kimsenin
Vurmadı yüzüne hata edenin.
Nurdu, gölgesi yere hiç düşmedi
İki alemde ümmeti diledi.

Ahlakı Kur'an'dır, hayatı hadis
Veremezdi zarar şeytanla, nefis.
Her hali, her şeyi övgüye layık
Her zaman en üstün sevgiye layık.

Muhammed-Kainatın Efendisi
Sevgisi, kurtuluşun garantisi..
Muhammed insanlığın tek rehberi
Muhammed ahir zaman peygamberi.

Muhammed gönüllerin sultanı
Kabul et kulluğuna aciz Orhan'ı.
Muhammed ilk yaratılan son sultan
İki yol bıraktı Hadis ve Kur'an.

Hep bu nedenledir KUTLU DOĞUMU
Farklı mücizedir KUTLU DOĞUMU

Orhan Afacan


ORHAN AFACAN-

bozadi

#1
Alıntı Yapşairliğinizi, şiirlerinizi tebrik ederim. yetenekli bir şair ve samimi bir insan olduğunuzu düşünüyorum.

ama bu forum spiritüalist temellidir ve forumdaki çeşitli tartışmalarda da belirtildiği gibi dinlerdeki kabir inancı spiritüalist açıdan pek bir anlam ifade etmemektedir. evet, spiritüalizmdeki spatyom kavramında da bir kendini sorgulama, yapılan yanlışlıklardan acı duyma, arınma söz konusudur ama örneğin tek ömürlülük ve dinlerde geçtiği şekliyle sonsuz cennet ödülü veya sonsuz cehennem cezası gibi kavramlar yoktur. herşey tanrısal merkezden çıkar ve 7 seviyeli bir öğreniş/aydınlanış yolculuğu neticesinde yine tanrısal merkeze ulaşır. yedi seviyenin yedisi de tanrının aşamalı frekans düşümleri uygulanmış kendi varlığıdır. bizim anlayışımızda tanrı insanları yaratıp da onları cennete ve cehenneme göndermeyi bekleyen bir varlık değildir.

bu forumda tüm bu konularda çeşitli zıt fikirler de tartışılabilir ama bu forumun temelindeki anlayışla uyuşmayan yaklaşımlar sanki forum tarafından benimseniyormuş gibi bir izlenim doğuracak paylaşımlar forum amaçlarıyla uyuşmaz.

Daha önce forumun genel konu ve amaçlarıyla uyuşmadığı için bir başka benzer şiirinizin peşine bir uyarıda bulunulmuş ama herhangi bir yaptırımda bulunulmamıştı sayın ORHAN AFACAN.

Burası önüne gelenin dilediği ideolojinin reklamını yapabileceği bir yer değildir. Tartışmasını yapabilirsiniz ama hele ki uyarıda bulunulduğu halde, umursamaz bir şekilde reklamını yapmaya devam edemezsiniz.

Forumun kendi spiritüalist yaklaşımına ek veya alternatif görüşler sunmaya yönelik fikir tartışmaları yerine kendi ideolojinizin tartışmasız reklamı anlamına gelen mesajlar göndermeye devam etmeniz  durumunda forum üyeliğiniz sonlandırılacaktır.

Scyth

#2
Sevgili Bozadi eğer Orhan Afacan forumda paylaşılanları okursa ve yazdıklarını yeniden gözden geçirirse aslında ne tip bir durum içinde olduğunu farkedecektir. Bu durum ezberin tekrarıdır. Yani içindeki tanrıyı bulmak yerine, bir tanrının kulu olmak ona layık olmaya çalışmak bence tarif edilecemeyek derecede, bir varlık için sınırlayıcıdır. Ama özgür iradesiyle seçim ona ait. Eğer kendini böyle temsil etmek istiyorsa bırak etsin; aklındaki misyonerlik faaliyeti aidiyet duyduğu tanrıya layık olma çabası. Bırakalım bildiği gibi yapsın. Bende eskiden müslümanlığın gereklerini yerine getirirdim. Onun avukatlığını yaptım aklımca. Doğru noktada olmadığımı hissettiğim için bugün burdayım. Yanlışları deneyimlemeden doğruyu bulmak zor olsa gerek. Bu yüzden zaman vermen doğru olacaktır.
Her gün kendi ellerinle inşa etmiş olduğun yoldan yürüsen; sonunda olman gereken yere varacaksın.

bozadi

#3
Öneriye, tartışmaya evet sevgili Scyth. Ama içinde bulunduğu ortamın amacına duyarsız bir şekilde dayatmaya hayır. Dayatma hoşgörülemez. Evet, şu anda söylemekte olduğum şey ve yaptığım uyarı da bir çeşit dayatmadır. Ama bu forumun konusunu ve amacını sevmeyen için dayatmadır. Seven için dayatma değil, doğal bir kural ve koruma faktörüdür. ORHAN AFACAN'ın mutluluğu için de söylüyorum bunu. Bu görüşlere arzu ve sempati duyanlarla paylaşmalı bu şiirleri. Biz biraz farklı bir seviyedeyiz veya olmalıyız. Sevgiyi ne bir dine, ne de bir peygambere bağlamayız. Sevgi tüm dinlerden ve peygamberlerden bağımsız olarak mevcut ve herkese açıktır. İyilik, doğruluk, güzellik hiçbir dinin ve peygamberin tekelinde değildir. Yaradanın tüm kainata ve tüm dünyaya serbestçe sunduğunu kimse ticarileştirmemeli, siyasileştirmemeli. En azından burada bunun yapılmasına müsaade edemeyiz.

Scyth

#4
Haklısın Sevgili Bozadi, karar senin.
Her gün kendi ellerinle inşa etmiş olduğun yoldan yürüsen; sonunda olman gereken yere varacaksın.