Haberler:

Kasyopya Celseleri'nin orijinal çevirilerini yapan ve yayınlayan
tek resmi ve gerçek Türkçe kaynak BaskalarinaHizmet.com 'dur.

Ana Menü

İstanbul'da Kar Süprizi! (16 Mart)

Başlatan bozadi, 16 Mart 2013, 13:59:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

16.03.2013

İstanbul'da kar sürprizi


Meteoroloji'nin sağanak beklendiğini açıkladığı İstanbul, lapa lapa yağan kar sürprizini yaşadı

 [/b]



Gece saatlerinde başlayan yağmur yağışı, İstanbul'un bazı bölgelerinde yerini kar yağışına bıraktı. Havanın soğumasıyla birlikte İstanbul'un bir çok noktasında saat 04.00 sıralarında kar yağışı görüldü. Taksim Meydanı'nda ve Cevizlibağ'da lapa lapa yağan karla karşılaşan vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışın ardından başlayan kar yağışı ile birlikte yollarda oluşan su birikintileri yüzünden zor anlar yaşadı. Park halindeki araçların üzerinde kar tuttu. Trafikteki araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Anadolu yakasında Çamlıca tepesi ve Altunizade de bazı yollar karla kaplandı. Kar yağışı etkisini kaybetse de, bazı İstanbul'un bazı bölgelerinde aralıklarla devam etti.

TUZLAMA ARAÇLARI ANAYOLLARA ÇIKARILDI

Başakşehir, Küçükçekmece ve Kayaşehir'de kar yağışının lapa lapa olduğu görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tedbir amaçlı olarak kış çalışma araçlarını ana yollara çıkardı.

METEOROLOJİ SAĞANAK YAĞIŞ DEMİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul genelinde lokal kuvvetli sağanak yağışlar beklendiğini ve bu yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını vb.) ilgilileri ve vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı. (dha)


Kaynak: radikal.com.tr

bozadi

#1
15.03.2013

Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek


Türkiye'yi batısından doğusuna etkileyen lodos fırtınası, bu gece etkisini kaybedecek. Ardından ise kuvvetli soğuk ve kar geliyor. Pazar günü yurt genelinde sıcaklık 10-15 derece azalacak.

 [/b]



Ülke genelinde yarın olumsuz ve tehlike yaratacak hava koşulları var.

Marmara ile Ege bölgelerinde kuvvetli ve gök gürültülü yağacak yağmurların yanı sıra, doğuda karların erimesine bağlı taşkın riski devam ediyor.

Yarın gece, iç kesimlerde başlayacak kar yağışı ile birlikte Doğu Karadeniz'de de yağmurlar şiddetlenecek.


LODOS FIRTINASI GİDİYOR

Bugün yaşamı alt üst eden lodos fırtınası bu gece gidiyor. Fırtına batıda etkisini kaybetti.

Ancak lodos İç Anadolu'da hala 120 km hızla esmeye devam ediyor. Fırtına, İç Anadolu'yu geceye doğru terk edecek.


PAZAR GÜNÜ SICAKLIK 15 DERECE AZALACAK

Soğuk hava bu gece Ukrayna üzerinden Marmara'ya geliyor.

Yarın Ege Bölgesi de soğuktan etkilenecek. Pazar günü yurt genelinde sıcaklık 10-15 derece azalacak. Bu soğuma dolu ve kar yağışlarına neden olacak.

Kar yağışı yarın Kırklareli'nin kırsal kesimlerinde başlayacak, geceye doğru Marmara'nın dağları, Balıkesir, Bursa, Afyon, Kütahya, Bolu, Kastamonu boyunca etkili olacak.

Pazar günü ise İç Anadolu'nun geneline kar yağacak. Soğuk hava uzun kalmıyor, Salı günü sıcaklıklar yine hızla yükselecek.

İstanbul yarın bugünden 12 derece daha soğuk, hissedilen sıcaklık 6 derece olacak. Bu gece yağmur şiddetleniyor, dolu bile yağabilir.

Yarın gece yarısı ve Pazar erken saatlerde İstanbul'un tepelerine, özellikle, Sultanbeyli, Pendik, Çekmeköy tarafına hafif kar yağacak, Pazar günü yağış az ama hava çok soğuk.

Ankara yarın yağmurlu 10 derece, yarın gece yarısı kar başlayacak ve Pazar günü de sürecek.

İzmir'de de hava soğuyor ve kuvvetli yağmura gök gürültüsü eşlik edecek. Hissedilen sıcaklık 12 derece. Pazar günü güneş çıksa bile, hava çok soğuk.

Yarın Uludağ gün boyunca kar yağışlı, gece Bursa merkeze de kar yağacak.

Kaynak: ntvmsnbc.com