Haberler:

Kasyopya Celseleri'nin orijinal çevirilerini yapan ve yayınlayan
tek resmi ve gerçek Türkçe kaynak BaskalarinaHizmet.com 'dur.

Ana Menü

"Hamileler Sokağa Çıkmasın" Diyen Hoca Şimdi Mutlu Musun? (8 Aralık) 

Başlatan bozadi, 10 Aralık 2016, 14:33:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

8 Aralık 2016

"Hamileler sokağa çıkmasın" diyen hoca şimdi mutlu musun


Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 4 aylık hamile bir kadın kimliği belirsiz bir erkeğin saldırısına uğradı. Saldırgan "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diyerek darp etmeye başladı.




Manisa'da parkta spor yapan hamile kadına saldırarak "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diyen saldırgan, akıllara "Hamile kadının sokakta dolaşması terbiyesizliktir" diyen Ömer Tuğrul İnançer'in sözlerini getirdi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 4 aylık hamile bir kadın kimliği belirsiz bir erkeğin saldırısına uğradı.

İhlas Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre Ergenekon mahallesinde ikamet eden hamile ve bir çocuk annesi Ebru Tireli (32) evinin yakınında bulunan bir parkta spor yaptığı sırada saldırıya uğradı.

Bir otomobilden inerek, genç kadının spor yaptığı alana gelen şahsın "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" dedikten sonra ayakkabısını çıkararak genç kadının yüzüne vurmaya başladığı iddia edildi. Bu sırada dengesini kaybederek yere düşen ve kafasını kaldırıma çarpan Ebru Tireli olayı şöyle anlattı:

"Hamileyim ne olur vurma diyerek yalvardım, ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde bana vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı... Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Sonra birden beni bırakıp kaçtı. Bir an için bebeğimi kaybettiğimi düşündüm. Kendime gelir gelmez eşimi aradım, büyük bir şok içerisinde hastaneye geldik ve Hemen kontrol altına alındım, tek tesellimiz çocuğumuzun iyi durumda olması..."

AKILLARA ÖMER TUĞRUL İNANÇER'İN SÖZLERİNİ GETİRDİ

 Ebru Tireli'ye yapılan saldırı, akıllara "Hamile kadının sokakta dolaşması terbiyesizliktir" diyen Ömer Tuğrul İnançer'i getirdi.

BÖYLE SOKAKTA GEZİLMEZ

TRT 1'de 2013'te "Ramazan Sevinci" programına katılan Ömer Tuğrul İnançer, "Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar... Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir." ifadelerini kullanmıştı.





 
Kaynak: odatv


beyrutkapı

Organik portallar her yerde. Sistem gittikçe onları daha çok kullanacak gibi görünüyor.
 

bozadi

Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen beyrutkapı

Organik portallar her yerde. Sistem gittikçe onları daha çok kullanacak gibi görünüyor.
"Hamile kadının sokakta dolaşması terbiyesizliktir" gibi yobazca laflar edenler OP ise bir kötü, değilse daha kötü! Yobazlık eğiliminde OP olanlarla olmayanlar arasında ciddi bir uyum oluşuyor sanırım. OP'lerin tavrı "gericilik" olarak görülmeyebilir (bilinç düzeyleriyle tutarlı davranıyor olabilirler) ama OP olmayıp da bu tür yobaz çığırtkanlıkları yapanlar kesinlikle "gericiler".

Ve elbette yobazlık dinciliğe özel bir durum değil. Her türlü ideoloji içinde mevcutlar. Her yerde gericiliğe, yobazlığa karşı dikkatli olunması ve buna karşı örgütlü tavır geliştirilmesi gerekiyor.

bozadi

10 Aralık 2016

"Kadına 'Her yerim kapalıydı' açıklaması
yaptıran düzene yazıklar olsun!"[/size=6]
[/b]
Melis Alphan: "Yazıklar olsun" diyerek çekiliyorum
[/b]
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde parkta spor yaparken M.T'nin saldırısına uğrayan dört aylık hamile Ebru Tireli'nin olay sonrası yaptığı "Üzerimde kapişonlu bir mont vardı. Montumun her yeri kapalıydı" açıklamasını köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Melis Alphan, "Sokakta bir erkeğin iğrenç saldırısına uğrayan bir kadına 'Üzerimde montum vardı' savunması yaptıran bu düzene yazıklar olsun" dedi. Alphan, yazısında "Buna razı gelmemizi bekleyenler karşısında duygularımı ifade etmekte zorlanıyor, 'Yazıklar olsun' diyerek çekiliyorum" ifadelerine yer verdi.

Melis Alphan'in Hürriyet'te yayımlanan yazısı şöyle:

Alıntı YapHamile kadınların sokağa çıkmaması gerektiği gibi tavsiyeler veren hacı hocaların ısrarla sesi olan devlet televizyonunun...

Kadın tekmeleyenleri serbest bırakan yargının...

Kadınların nasıl oturup kalkması, nasıl konuşması, nasıl gülmesi, nasıl üremesi, ne giymesi, ne yemesi, ne içmesi 'gerektiği' konusunda durmadan ve doymadan ahkâm kesen siyasetin...

Halihazırda hasarlı bir toplumu elbirliğiyle getirdiği yer ortada.

Son 3 aydan 3 olay...

*

Eylülde, Ayşegül Terzi Maslak'ta hemşire olarak çalıştığı hastanede nöbetini bitirdi; evine gitmek için otobüse bindi.

Arka koltuklarda karşı sırasında oturan bir adam Terzi'nin şort giymesini bahane ederek ona hakaretler yağdırmaya başladı. Şort giyen kadınların ölmesi gerektiğini, yaşamaya hakları olmadığını söyledi. Birkaç dakika sonra yerinden kalktı, Terzi'nin önüne geldi, tepedeki demirden güç alarak kadının suratına tekme attı.

Başta adam tutuklanmadı. Kamuoyu kıyameti koparınca tutuklandı. 37 gün tutuklu kaldıktan sonra ise "Fırtına dindi" diye düşünülmüş olmalı ki, adam tahliye edildi.

*

Geçtiğimiz ay İpek Atcan, metro istasyonundaki bankta oturmuş treni beklerken adamın biri "Ne oturuyorsun lan öyle bacak bacak üstüne?!" diye bağırarak onu tekmeledi. Atcan kalakaldı. Etrafındaki insanların hiçbiri de adama "Ne yapıyorsun?"diye çıkışmadı. Daha sonra Atcan olayı anlattığı blog yazısında, başına bir şey geleceğini bile bile, korkarak ama hâlâ korkmuyormuş gibi yaparak yaşamaya çalıştığından söz etti ve ekledi: "Belki de birkaçımız yitip gidince aklımız başımıza gelir. Çok geç olmaz umarım. Belki de zaten artık geçtir de inanmak istemiyoruzdur."

*

En son 3 gün önce Manisa'da, spor yapmak için evinin yakınındaki parka giden Ebru Tireli'yi yoldan geçerken gören bir adam arabasından inip ona yaklaştı, "Bir daha burada yürüyüp spor yapmayacaksın" dedikten sonra ayakkabısını kadının yüzüne vurmaya başladı. 4 aylık hamile kadın yere düşüp kafasını kaldırıma çarptı. Sonradan olayı anlatırken "Üzerimde kapişonlu bir mont vardı. Montumun her yeri kapalıydı"diye açıklama yaptı.

*

Namusunu kadının oturuşu, kıyafeti, hatta safi var oluşu üzerinden tanımlayan erkek toplumda yaşamak giderek zorlaşıyor.

Kamu otoritelerinin sorumsuz demeçleri, yerel yönetimlerin kadını kamusal alandan dışlayan pembe ulaşım 'çözümleri' ve yargının erkek yandaşlığı ateşi körüklüyor.

Şu anda Türkiye'de yaşanan beyin göçünün bir nedeni de "Ben bu ülkede kız çocuğu nasıl yetiştireyim?" diyenlerin sayısının hiç de az olmaması.

11 yaşında çocukların hamile kaldığı, kız çocuklarının neredeyse 3'te 1'inin zorla evlendirildiği, aileleri tarafından adeta satıldığı, tecavüzlerin yüzde 95'inin gizli kalmasına rağmen adliyelerdeki her 4 tecavüz davasından birinin çocuklarla ilgili olduğu, her ay binlerce çocuğun istismara uğradığı bir ülkede erkeklerin 'namuslarına' düşkünlükleri hayatlarının en büyük çelişkisi olmalı. Bu durum en basitinden toplumun, yargının, siyasetin ikiyüzlülüğünü gün gibi ortaya sermez mi?

Sokakta bir erkeğin iğrenç saldırısına uğrayan bir kadına "Üzerimde montum vardı"savunması yaptıran bu düzene yazıklar olsun!

Buna razı gelmemizi bekleyenler karşısında duygularımı ifade etmekte zorlanıyor, 'Yazıklar olsun' diyerek çekiliyorum.


Spor yapan hamile kadına tekme atan saldırganın eşi 'FETÖ'den gözaltına alınmış

Komşuları anlattı; hamile kadına saldırı ilk vukuatı değil

[/font=Georgia]
Kaynak: T24[/size=2]