Haberler:

Kasyopya Celseleri'nin orijinal çevirilerini yapan ve yayınlayan
tek resmi ve gerçek Türkçe kaynak BaskalarinaHizmet.com 'dur.

Ana Menü

Kadim kabartmalarda tasvir edilen gizemli çanta

Başlatan bozadi, 04 Kasım 2022, 19:06:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

https://listelist.com/heykellerdeki-canta-tasviri/

Bu linkte kısaca bahsedilen "çantanın" ne olduğu veya neyle ilgili olduğuna dair, araştırma, fikir yürütme, tartışma yoluyla az da olsa objektif bir bilgi artışı sağlayamaya çalışabiliriz.

bozadi

Tgur bu linkte Kasyopya celselerinden yaptığı bir alıntıda geçen "kutuların", söz konusu "çanta" fenomenini açıklıyor olabileceğine değinmişti. Olabilir. İhtimallerden biri bu. Eğer bu netleşirse, çanta görünümlü nesnenin mahiyeti de netleşmiş olur. Çantaya benzer bu cisimlerin, o celsede bahsedilen kutulardan farklı bir niteliği de olabilir elbette. Türkçe ve özellikle İngilizce web kaynaklarında söz konusu "çantalarla" ilgili çeşitli iddialar var gibi görünüyor. Müsait vaktimde bunları inceleyip belli başlı iddiaları burada paylaşmaya çalışacağım.

sybleman

Antik çantalarla ilgili olarak öncelikle hangi medeniyetlerde geçmiş, benim araştırıp bulduklarım:

1- Asurlar

2- Olmecler (orta amerika)

4- Hindistan

6- Türkiye

İlginç bir şekilde Mısır'da da bulmayı bekliyordum, ama orada yok. Mısır'ın da atlantis ve mu devamı olduğunu düşünürsek, orada bu sembole rastlayamadım ben.

Aslında Kasyopyalıların söyledikleriyle de bir parça eşleşiyor:

1- Mısır ile ilgili Nuh'un Atlantis'den Mısıra geçtiğini yazıyor.

30 Eylül 1994. F ve Laura
Alıntı YapEklenti:

S: (L) Nuh/Utnapiştim hangi bölgede yaşadı, hangi kıtada?
C: Atlantis.
S: (L) Suların çekilmesinden sonra gemi nerede toprağa oturdu?
C: Mısır

Alıntı YapEklenti:

S: (L) Büyük piramidi kim inşa etti?
C: Atlantisliler.
S: (L) Hangi yıl inşa edildi?
C: 10643 yıl önce.

Alıntı YapEklenti:

S: (L) Hangisi önce geldi, Sümerliler mi, Mısırlılar mı?
C: Sümerliler.
S: (L) Mısırlılar nereden geldi?
C: Atlantis.
S: (L) Hangisi önce geldi, Sümerliler mi, yoksa Atlantisliler mi?
S: (L) Atlantislilerin yüksek bir kültür kurdukları dönemde Sümerliler de yüksek bir kültür müydüler?
C: Sonra.
S: (L) Atlantisliler Sümer'e ve daha sonra da Mısır'a mı gittiler??
C: Yolculuk yaptılar.
S: (L) Atlantisliler Sümer'e yolculuk mu yaptılar?
C: Evet.
S: (L) Sümer'de ileri karakollar mı kurdular?
S: (L) Atlantis parçalandığında Atlantisliler Mısır'a mı gittiler?
C: Evet. Ve başka yerlere.
S: (L) Atlantisliler başka nerelere gittiler?
C: Kuzey ve Güney Amerika. İnka. Aztek. Maya. Hopi Kabilesi. Pima Kabilesi.

sybleman

Tgur gönderdiğin linkte çantalarla bağlantılı bir şey göremedim. Şimdi tekrar bakıcam.

Aklıma bir şey geldi. Şimdi kasyopya da anlatılan Atlantislilerin kristalleri kullanmayı sevdiğini biliyoruz. Çanta olan her görselde genelde çam kozalağına benzeyen bir şey tutuyorlar ellerinde. Bu kozalak bir kristal ise. Ve ellerinde çanta da enerjinin akmasını sağlayan bir depolama aracı ise, bu enerji çantasını ve kristali kullanarak, köle işçileri yönetmiş olabilirler mi?

Eklenti:

S: Atlantisli köle işçiler kimdi?
C: Kristal ile kontrol edilen köle halk.

Eklenti:

S: (L) Sümer dilinde Nibiru ne anlama geliyor?
C: Köle sahibi.

Eklenti:

S: (L) Burnuma kötü kokular geliyor! Davut'un büyükannesi Ruth'un bir Moablı olduğunu okuduk. O hikaye de başlıbaşına
bir gizem. Pekala, Yahudi'lerin hapsedilme, köleleştirilme, ezilme vs ile ilgili anlattığı hikayenin kökeni nedir? Esaretle ilgili
bu kabile anısının kaynağı nedir?
C: Sümer kavramı.
S: (L) Bu anlamlı. Sümerlerin Kutsal Kitap hikayelerindeki karışıma katkıları bu esaret fikri yani. Sümerlilerin genetik olarak
kölelik için yaratılmayla ilgili kadim bir efsaneleri var. Tanrıların hizmetçileriydiler

Eklenti:

S: (L) İnsan ırkı, kölelik yapmak üzere genetik olarak düzenlendi mi?
S: (L) Peki bu köleliliğin genetik mühendisleri kimdi?
C: Kertenkele varlıkları.
S: (L) Nereden geliyorlar: Dünya mı, başka bir gezegen mi?
C: Başka.
S: (L) Hangi gezegen?
C: Kadire.

Burda kafam karıştı :) O zaman köleleştirme ilk Reptilianlar tarafından yapıldı. Belki de Atlantisliler onlardan öğrendi.

Kasyopyada verilen tarihsel sıralama
1- Atlantisliler
2- Sümerler
3- Mısırlar

Piramitlerin 2.kez yapıldığından bahsetmişler. Belki o zaman zarfında bu bilgileri kayboldu. Çanta, kol saati veya kozalak imgesi o yüzden yoktur kalıntılarında.

Evet şimdi buldum Kasyopya celselerinde. Onlar zaten piramitleri de zihin kontrolü için kullanmışlar. Çanta yerine piramit. Çanta ve kozalak şeklindeki kristal, portatif versiyon diyebiliriz gibi, benim anladığım.

Eklenti:

S: (L) Büyük piramidi kim inşa etti?
S: (L) Hangi yıl inşa edildi?
C: 10643 yıl önce.
S: (L) Neden inşa edildi? Hangi amaçla kullanıldı?
C: Kozmik enerjiyi tutmak.
S: (L) Tutulduğu zaman bu kozmik enerji ne için kullanılıyordu?
C: Pek çok şey. Enerji, taşımacılık, iyileştirme, zihin kontrolü, iklim, vs.

Tgur şimdi tekrar baktım, kutu olarak görmemiştim. Şöyle bir şey vardı senin attığın bildiride. Roswell olayı ile ilgili.

Eklenti:

S: (L) Görüntüyü kaydeden kameraman bu varlıklardan dört tane olduğunu anlattı. Biri ölüymüş ve üçü de aracın dışında
duruyormuş ve çığlıklar atıp göğüslerindeki kutuları tutuyorlarmış. Bu doğru bir...
S: (L) O kutular neydi?
C: Tercüme matriksi, duygu dengeleme birimleri.
S: (L) Tercüme matriksi nedir?
C: Yabancı düşünce kalıplarını çevirir; elektromanyetik ızgara dalgasının acil durum kaybı dışında ihtiyaç duyulmaz.
S: (L) Duygu dengeleme birimi ne için kullanılıyor?
C: Çeşitli kullanımları var. Çoğu zaman, şok edici olaylara alışık olmayan, duygusal olarak yüklenmiş varlıkların zarar verme
düşüncelerini nötralize ederek hayatta kalmak için.
S: (L) Başka varlıkların zarar verme düşüncelerini nötralize etmek için mi tasarlanıyorlar?
S: (L) O halde cihazlar pek iyi çalışmamış, değil mi?
C: Cihazları etkinleştirme şansı bulamadılar.
720
S: (L) O kutuları etkinleştirme fırsatı bulsalardı, kendilerini o berbat durumdan kurtarabilirlerdi, öyle mi?
C: Kurtarma değil, negatif yönlerini hafifletebilirlerdi.

bozadi

Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen sybleman

Aklıma bir şey geldi. Şimdi kasyopya da anlatılan Atlantislilerin kristalleri kullanmayı sevdiğini biliyoruz. Çanta olan her görselde genelde çam kozalağına benzeyen bir şey tutuyorlar ellerinde. Bu kozalak bir kristal ise. Ve ellerinde çanta da enerjinin akmasını sağlayan bir depolama aracı ise, bu enerji çantasını ve kristali kullanarak, köle işçileri yönetmiş olabilirler mi?
Tarihsel/arkeolojik buluntulardaki simgeleri incelerken, öncelikle bu alanların uzmanlarının bu simgelerle ilgili açıklamalarını değerlendirmeye çalışmak gerek.

Konuya şöyle kabaca göz atmaya çalıştığımda, söz konusu çanta görünümlü nesnelerin en azından bir kısmının, "banduddu" denen, ritüel amaçlı su taşıma kapları / kovaları olduğuna dair belirgin yorumlar, kabuller var.

Genellikle "kozalak" olarak kabul edilen cismin ise kutsal suyu "serpmeye" yönelik bir araç olarak kullanıldığı yorumu hakim.

Bu ritüel suyunun "kutsal ağaç" veya "hayat ağacı" olarak yorumlanan bir ağaca serpilmesine dair kabartmalar var.

Tgur

Evet bahsi geçen çantalar Roswell alıntısında, ayrıca Sümerler ,Mısırlılar Atlantislilerdir.
Konulara yavaş yavaş girdikçe bilmece gibi olan Tarihsel karıştırmaların farkına varmaya çalışıyoruz ,ama bu iş daha çaba istiyor ..

bozadi

Banduddu denen kovadaki kutsal suyla "kutsama" veya "koruma" amaçlı ayinler yapan varlıklar Apkallu olarak geçiyormuş tarihsel kayıtlarda. Yarı tanrısal olarak betimlenen Apkallular, bazı tarihsel kaynaklarda insanlara bilimler öğretmek için Tanrı tarafından gönderilen "balık insanlar" şeklinde tanımlanıyor. Kabartmalarda da Apkalluların bazıları yarı balık yarı insan, bazıları ise yarı kartal yarı insan olarak betimlenmiş.

Öyle görünüyor ki, bu Apkallular, K'ların "7000 yıl önce gökten ufolarla gelip insanlara bilimler öğreten sürüngenler" diye tabir ettiği Kertişlerin ta kendileri.

bozadi

Dünyanın pek çok farklı yerinde benzer tasvirler içeren kabartmaların, heykellerin olması da bu tezi destekliyor çünkü Kertişler sadece Sümer bölgesine değil, başka bölgelere de gitmiş. Arkeoloji-tarih gibi "bilimsel" alanlarda elbette böyle bir görüş savunulamaz (yasak). Anladığım kadarıyla, bilim dünyası bu fenomenleri açıklayamadığı ve açıklamasına da izin verilemeyeceği için, bunlar "gizem" olarak kalıyor.

bozadi

Konuyla yakından bağlantılı Türkçe bir açıklama:

http://kosmosmacerasi.com/v1/2015/06/amphibian-tanrilar/

bozadi

Tam K'ların anlattığı gibi, Sümer döneminde çok garip şekillerde ortaya çıkan (gökten inen veya denizden gelen) yarı-kartal veya yarı-balık varlıklar, insanlara bilimleri, uygarlığı öğretiyor. Ama bunların pek de hayırlı bir iş için gelmedikleri anlaşılıyor çünkü belki başlarda değil ama sonradan epeyce korku ve itaat aşılamışlar, halkla yöneticiler arasında efendi-köle ilişkisi yaratmışlar. Ortadoğu'nun uzun zamandır içinde bulunduğu durum ile Sümerler arasında güçlü bir bağlantı tasavvuru çok garip olmaz sanırım.

bozadi

Daha önce bu konuyla bağlantılı olarak yapılan bazı paylaşımlar:

https://www.baskalarinahizmet.com/index.php?msg=31540

bozadi

https://nereye.com.tr/bir-babil-gizemi-oannes-ve-7-apkallu/

Üstte linkini verdiğim sayfadan bir alıntı:

Alıntı YapEklenti:

Mezopotamya heykel sanatında Oannes ve 7 Apkallu bilgesi balık adam veya kuş adam olarak betimlenmiştir. Çivi yazılarında, Oannes'e ve 7 Apkallu'ya "bilge" denilmektedir ve 7 Apkallu bilgesinin büyücü, doktor, metal ve taş ustası olduğu belirtilmektedir.

Mezopotamya'daki bütün antik kültürlerde, Oannes, medenileşmenin kahramanı olarak tanınmıştır. Berossos, Oannes'den önce insanların hayvanlar gibi yaşadığını belirtir. Oannes insanlara yazmayı, matematik bilimini, şehir inşasını, tohum ekme gibi becerileri ve medeni hayata geçmeleri için gerekli her türlü bilgi öğrettiğini anlatmaktadır. Oannes ve Apkallu bilgelerinin bu eğitim işini binlerce yıl sürdürdüğü belirtilir. Tufan öncesi şehirleri olan Eridu, Badtibira, Larak, Şippar ve Shuruppak'ın onlar tarafından inşa edildiği ve bazen krallara danışmanlık yaptıklarından bahsetmektedir.

bozadi

Yukarıdaki alıntıda geçen "tohum ekme yetenekleri" ifadesi dikkat çekici çünkü Ortadoğu, daha doğrusu "Bereketli Hilal" denen ve Anadolu'nun da bir kısmını kapsayan bölge "tarımın gelişiminde" öncü bir rol oynamış. Tarım, özellikle buğday/gluten insanların beden ve akıl sağlıklarının giderek bozulmasında büyük rol oynadı. İnsanların hareketli, yarı-göçebe yaşam tarzından yerleşik hayata geçmesinde de tarımın büyük rolü oldu ve bu pozitif bazı etkiler de sağlamış olmakla birlikte, negatif manada "düzen" dediğimiz, insanları köleleştirici "para" bazlı sistemlerin kurulmasını kolaylaştırdı gibi görünüyor.

walldes

Çeviri ve teşviklerin için teşekkür ederim Bozadi. Sessiz takipteyim. Yakın zamanda bir yakınımı kaybettiğim için hiçbir şeyle çok da ilgili değilim. Ama kendimi tutamayıp dikkatimi çeken bir şeyi yazmak istedim, şu müzeye bağışlanmış bakraç ın bağışçısı dikkatimi çekti ve yakın zamanda tüm insanlığa yapılan kötülük gibi hımm virüs mü var işte aşı. Aaa sümerliler ellerinde kova mı taşıyorlarmış işte bakraç gibi bir şey olabilir mi? Kovayı mı rölyefimi hediye etmiş onu anlamadım. Yoksa tüm insanlığın malı onlarda ne arayacak? Belki sadece fotoğraf çekimini hediye etmiştir. Rockefeller:) Bir de hangi bilim? Tüm bilim konuları bunların tekelinde vakıflarında bilmem ne kurumlarının ellerinde iken.. Hep gülesim gelir " düşünce vakfı" ne demek?

bozadi

Paranın 5000 yıl önce Sümerler tarafından icad edildiğine dair bir profesör açıklaması:

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/parayi-sumerler-icat-etti-25547999

Sümerlere "medeniyet öğreten" esrarengiz yarı-tanrı bilgelerin projelerinin bir parçası olduğu apaçık değil mi?!