Soğuk hava Konya'da ölüme neden oldu (25.01.2018)

Başlatan bozadi, 25 Ocak 2018, 21:59:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

25 Ocak 2018

Türkiye donuyor! Evine giderken yolda donarak hayatını kaybetti...


Türkiye'yi etkisi altına alan soğuklar dün batıdan giriş yaptı ve bugün Anadolu'nun tamamını etkiliyor. Son dakika haberlerine göre birçok köy yolu kapandı, bazı şehirlerimizde uzun araç kuyrukları oluştu. İstanbul hava muhalefetinden tam olarak etkilenmezken soğuklar konusunda üzücü haberler Konya'dan geldi. Konya'da bir kişi sokakta kar altında ölü bulundu. Yurdu etkileyen soğuk hava dalgasının hafta sonuna doğru hafiflemesi bekleniyor...




Dün İstanbul'da havanın aniden soğumasıyla birçok semt beyaz örtüye bürünmüştü, bugün ise soğuklar Anadolu'yu etkiliyor. Düşen hava sıcaklıkları ve kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksaklıklar yaşanırken üzen haberler de geliyor. Konya'nın Akşehir ilçesinde bir kişi sokak ortasında ölü olarak bulundu. Olay, Akşehir ilçesine bağlı Kızılca Mahallesi İbre Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde bir kişinin yerde yattığını gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Konya'da hissedilen sıcaklık sabah saatlerinde -12 derece civarında ölçüldü.

CESEDİ KAR ALTINDA KALDI

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yerdeki üzeri kısmen karla kaplanan şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet Savcısının olay yerine gelmesinin beklendiği sırada yerde cansız bedeni bulunan adamın telefonu çaldı. Telefonu açmaya yetişemeyen polis, telefonu arayan kişiyi arayarak bilgi almaya çalıştı.




Polis, sokak üzerinde hayatını kaybeden kişinin Rahmi Özdemir olduğunu ve olay yerine yakın yerde evinin olduğunu öğrendi. Belirtilen evde kimse bulunamazken, sokaktaki cenaze savcının incelemesinin ardından otopsi için Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Rahmi Özdemir olduğu belirtilen şahsın kesin ölüm sebebinin otopsiden sonra netlik kazanacağı belirtildi.

SİVAS'DA 420 KÖY YOLU KAPANDI

SİVAS'ta, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışıyla kent merkezi beyaza büründü. Paşabahçe mesire alanında bulunan şelale ve dere, soğuk hava nedeniyle kısmen buz tuttu. Kentte 420 köy yolu, ulaşıma kapandı. Öte yandan hava koşulları nedeniyle il genelinde kapanan köy yolu sayısı, 420 olarak açıklandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kent merkezinde 22, ilçelerden Akıncılar'da 5, Divriği'de 60, Doğanşar'da 26, Gemerek'te 22, Gürün'de 55, Hafik'te 22, İmranlı'da 34, Kangal'da 50, Suşehri'de 21, Şarkışla'da 43, Yıldızeli'de 28 ve Zara'da 32 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler, çalışmalarını artırdı. Kar yağışının kentte, gün boyu, aralıklarla devam etmesinin beklendiği belirtildi.



Tokat'ta kar ve buzlanma ulaşımı etkiliyor.



TOKAT TİPİYE TESLİM

Tokat'ta etkili olan tipi ve sürgün ulaşımda yer yer aksamalara neden oldu. Tokat-Sivas Karayolunda etkili olan tipi ve sürgün, ulaşımı olumsuz etkiledi. Ağır tonajlı araçların yaklaşık 3 saat boyunca tipi yaşanan bölgelere gitmesi engellenirken, karayolları ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yaşanan tipi, sürücüler ve güvenlik görevlileriyle birlikte sokak hayvanlarına da zor anlar yaşattı.



Samsun-Ankara yolu ulaşıma kapandı ve bir süre sonra tekrar açıldı.



SAMSUN ANKARA YOLUNDA ULAŞIMDA ZORLUKLAR YAŞANIYOR...

Samsun'da geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, Samsun-Ankara karayolunun bir süreliğine trafiğe kapanmasına yol açtı. Samsun'da kar yağışı dün geceden bu yana etkili olmaya başladı. Saat 08.00'den sonra etkisini iyice artıran kar yağışı, özellikle şehrin üst kesimlerimde hayatı olumsuz etkiledi. Samsun-Ankara yolu Çakallı mevkisinde araçlar yolda gitmekte zorluk çekerken, bazı tır ve araçlar da yoldan çıktı. Yolun karla kapla olması nedeniyle hareket edemeyen araçlar, uzun kuyruklar oluşturarak yolun açılmasını bekledi. Yolda kalan şoförler, Giresun'dan Samsun istikametine kadar kar yağışı olmasına rağmen, Samsun-Ankara yolunun aşırı kar yağışından dolayı tıkandığını söylediler. Kar nedeniyle yolda kalan bazı sürücüler araçlarında beklemeyi tercih ederken bazı sürücüler ise araçlarından dışarı çıkarak sosyal medya hesaplarından yaptıkları canlı yayınlar ile kar yağışı hakkında diğer sürücülere bilgi verdiler. Tıkanan ve kilometrelerce araç kuyruğu oluşan yol, yolda kalan araçların kenara çekilmesiyle trafiğe açıldı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre kar yağışı yarın da etkili olacak.

Kaynak: Sözcü


bozadi

#1
25 Ocak 2018

Yoğun kar, Samsun-Ankara yolunu trafiğe kapattı


Bir süre trafiğe kapanan yol açılırken, araçlar güçlükle ilerliyor




Samsun'da geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, Samsun-Ankara karayolunun bir süreliğine trafiğe kapanmasına yol açtı.

Samsun'da kar yağışı dün geceden bu yana etkili olmaya başladı. Saat 08.00'den sonra etkisini iyice artıran kar yağışı, özellikle şehrin üst kesimlerimde hayatı olumsuz etkiledi. Samsun-Ankara yolu Çakallı mevkisinde araçlar yolda gitmekte zorluk çekerken, bazı tır ve araçlar da yoldan çıktı. Yolun karla kapla olması nedeniyle hareket edemeyen araçlar, uzun kuyruklar oluşturarak yolun açılmasını bekledi.

Yolda kalan şoförler, Giresun'dan Samsun istikametine kadar kar yağışı olmasına rağmen, Samsun-Ankara yolunun aşırı kar yağışından dolayı tıkandığını söylediler. Kar nedeniyle yolda kalan bazı sürücüler araçlarında beklemeyi tercih ederken bazı sürücüler ise araçlarından dışarı çıkarak sosyal medya hesaplarından yaptıkları canlı yayınlar ile kar yağışı hakkında diğer sürücülere bilgi verdiler. Tıkanan ve kilometrelerce araç kuyruğu oluşan yol, yolda kalan araçların kenara çekilmesiyle trafiğe açıldı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre kar yağışı yarın da etkili olacak.




Kar yağışı, Adana'da da yol kapattı

ADANA'nın Pozantı ilçesinde aşırı kar yağışı nedeniyle Adana- Pozantı- Ankara Otoyolu'nda ulaşım tek yönden sağlanıyor.

Gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nun Ankara yönü trafiğe kapandı. Gülek Boğazı Mevkii'nde çok sayıda araç bekletildi. Kapanan yolla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan sürücüler, otoyolun Adana'dan Ankara yönüne girilmemesini önerdi. Yaklaşık 1 saat tek yönlü kapalı olan yolun açılması için ekipler çalışmalarını hızlandırdı.

Kaynak: Milliyet


bozadi

#2
25 Ocak 2018

Samsun´un ´Kar Raporu´ açıklandı: 43 mahalle karanlıkta kaldı


Samsun´da özellikle iç kesimlerdeki ilçelerde etkili olan kar yağışı devam ediyor. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 50 santimetreyi bulurken, Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü raporuna göre, kardan dolayı trafolarda meydana gelen arızalar nedeniyle 43 mahalleye elektrik verilmiyor. 5 mahallenin ise ilçelerle olan karayolu bağlantısı kardan dolayı kesildi.




Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü raporuna göre, sağanak şeklinde devam eden kar yağışının Cuma sabahına kadar aralıklı olarak devam edeceği açıklandı. Samsun'un doğu ve yüksek kesimlerinde kar yağışının daha çok etkili olacağı, kar kalınlığının ise 20-50 santimetreyi bulacağı vurgulandı.




Raporda ayrıca, hava sıcaklığının iç ve yüksek kesimlerde 0 derecenin altında olması nedeniyle buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ne yapılan ihbar sonucu karda mahsur kalan 7 vatandaşın kurtarıldığı, 3 vatandaşın sağlık kurumlarına ulaştırıldığı belirtilirken, Tekkeköy ilçesinde 19, Terme ilçesinde 10, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde 7'şer olmak üzere toplam 45 mahalleye, kardan dolayı enerji nakil hatlarında veya trafolarda meydana gelen arızalar nedeniyle eletrik verilemediği de belirtildi.




Yine Terme'nin Ambartepe, Örenci, Yakakent'in Asmapınar, Çepni, Vezirköprü'nün Duruçay, Kızılcakoru grup yollarının kardan dolayı kapalı olduğu, yolların açılması için ekiplerin çalışmalarına devam ettiği vurgulandı.

Kaynak: Samsun Haber Hattı


bozadi

#3
25 Ocak 2018

Kırşehir'de Kar ve Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi


Kırşehir'de gece saatlerinde başlayan şiddetli fırtına 75 köy yolu ile bağlantısının kesilmesine neden oldu. 




İl Özel İdaresi kapanan köy yollarını açma çalışmaları yaparken Karayolları Bölge Müdürlüğü Aksaray-Kırşehir kara yolunun trafiğe bir süre kapatıldığını duyurdu.
Alınan bilgiye göre Kırşehir'in Mucur İlçesinde 15, Akpınar İlçesinde 12, Akçakent İlçesinde 15, Merkezde 25, Boztepe ilçesinde ise 9 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede İl Özel İdaresi ekipleri, 6 adet kar bıçaklı kamyon, 3 kepçe 8 greyder ve nöbetleşe sistemle oluşturulan ekiplerle çalışma yapıyor.




Meydana gelen kazalarda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, Karayolları Bölge Müdürlüğü ise ulaşımda aksamaların olmaması için Kırşehir-Kırıkkale, Kırşehir-Kayseri ve Kırşehir-Aksaray yolu üzerinde tuzlama çalışmaları yapıyor.

Hamile ve engellilere kamu kurumlarında idari izinli sayılacak

Kırşehir'de dün gece saatlerinde başlayan şiddetli tipi ve kar yağışı nedeniyle kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile kadınlar idari izinli sayılacak.




Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 25-26 Ocak 2018 Perşembe (bugün) ve Cuma günü, Kırşehir genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engellilerin idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür"denildi.

Kaynak: Kırşehir Haber Türk


bozadi

#4
24 Ocak 2018

Uludağ'da Kar Esareti! Park Halindeki Araçlar Kar Altında Kaldı


Kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ'da fırtına tatilcilere zor anlar yaşattı. -15'i gören Uludağ'da 132 santimlik kar araçları yuttu.




Kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ'da yarı yıl tatilinde şiddetli kar fırtınası ve sis meydana geldi. Kar sebebiyle yollar kısmen kapanırken, ekipler 24 saat çalışıp yolları açtı. Fırtına ise tatilcilere zor anlar yaşattı.




132 CM'LİK KAR ARAÇLARI YUTTU

Uludağ'da etkili olan kar fırtınası ve yoğun sis bazı tatilcilere zor anlar yaşatırken, bazı tatilciler ise bunun keyfini çıkardı. Kar kalınlığı olarak ölçüldü. Yollar kısmen kapanırken, park halinde bulunan bazı araçla kar altında kaldı.

-15'İ GÖRDÜ

Yoğun kar sebebiyle yolda mahsur kalan araçlara zincir takıldı. Kar yağışının önümüzdeki haftaya kadar devam edeceği öğrenildi. Oteller bölgesinde hava sıcaklığı en düşük sıfırın altında eksi 15 derece olarak ölçülürken, en yüksek sıfırın altında eksi 5 derece olduğu görüldü.




Kaynak: Son Dakika