Haberler:

🎉 BaskalarinaHizmet.com 17. Yaşında! 🎉

Ana Menü

24 Ocak 2026

Başlatan bozadi, 30 Ocak 2026, 18:58:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi


Celse Tarihi: 24 Ocak 2026

Tabla başındakiler: Laura ve Andromeda.

Niall, Joe, Gaby, Ark, PoB, Chu, Scottie, Prenses Leia.

Zoom üzerinden katılan FOTCM Üyeleri:

3DStudent, A Jay, Adobe, Aeneas, Alana, Alejo, Aliana, Altair, AnaHuitzil, anartist, Andrian, Anthony, Approaching Infinity, axj, Aya, Beau, Bluefyre, Bobo08, Breton, cassandra, Cosmos, daddycat, Deliverance, Dirgni, Domi, dugdeep, Eboard10, Ellipse, Ennio, fabric, Faith, finduilas495, France, Gawan, genero81, GlaudiaYG, Gottathink, goyacobol, Gwenllian, Harmony99, herondancer, Hesper , Hesperides, honzap, iamthatis, Il Matto, irjO, Iscreamsandwish, Jacques, Jeanne T, JEEP, Jefferson, Jenn, jess, Josi, Juba, Keyhole, Kinyash, KJN, Konstantin, Laurs, loreta, LQB, Luc, Lucius, Luis Miguel, Mark, Maat, maiko, Manitoban, Mari, Mark7, Martina, Meadow_wind, Meg, Mike, Mililea, Miracle, mkrnhr, mommycat, Mrs. Peel, msante, Nachtweide, Natus Videre, Navigator, Neema, new_to_chess, Nicholas, Nienna, Obi, Ollie, OrangeScorpion, Oxajil, PopHistorian, Puma, RedFox, Ryan, rylek, Ryu, Saman, SAO, seek10, seeker2seer, sid, Steph_Rivers, Stoneboss, sToRmR1dR, T.C., Temperance, thobjorn, Timótheos, Tristan, Tuatha de Danaan, Turgon, Uperios, voyageur, vulcan59, whitecoast, Windmill Knight, Yas, Ysus.

S: (L) Pekala, pekala çocuklar bir sürü sorumuz var. Sanırım çok fazla oyalanmasak iyi olur. Biliyorsunuz, bunu sol kolumla yapmam iyi birşey çünkü tenis oynamadığım halde sağ kolumda tenisçi dirseği sorunu yaşıyorum. [Soru sayfalarını sayıyor] Bir, iki, üç, dört, beş, altı, seven, sekiz, dokuz. Dokuz sayfa ve üstelik özetlenmiş hali! Bakalım ne kadarını yapabileceğiz. Oo, bugün günlerden ne? Bugün 24 Ocak 2026. [Mevcudun gözden geçirilmesi]

C: Kasyopya'dan Koelya aktarıyor.

S: (L) Tamam. Bir sürü sorumuz var ve bunları biraz düzenlemeye çalışacağım.

{Kişisel sorular çıkarıldı.}

S: (L) Tamam tatlım, zaman yolculuğu.

(Ark) Sorayım mı?

(L) Evet.

(Ark) Tamam. Einstein'a, özel ve genel göreliliğe göre, eğer Dünya gezegeninden bir uzay aracıyla yola çıkar, hızlanır, ışık hızına yakın çok yüksek bir hıza ulaşır, birkaç ışık yılı uzaklıktaki bir yıldıza gider, yavaşlar, geri döner, tekrar hızlanır, Dünya'ya geri döner, yavaşlar ve iniş yaparsan; döndüğünde senin için belki bir yıl geçmiş olsa bile Dünya'da bin yıldan fazla zaman geçmiş olabilir. Yani hızlanma, yavaşlama, hızlanma, yavaşlama nedeniyle zaman yavaşlar ve kişi geri döndüğünde diğerleri için çok daha fazla zaman geçmiştir. Buna ikizler paradoksu deniyor, değil mi? İki ikiz, biri geri dönüyor ve o döndüğünde diğeri çoktan ölmüş, değil mi? Şimdi soru şu: Bu, biyolojik saatler de dahil olmak üzere tüm saatler için geçerli mi, yoksa sadece bazı saatler için mi, yoksa formülün düzeltilmesi mi gerekiyor?

C: Saat neredeyse durur, fakat 3. yoğunlukta kaldığınız sürece yaşam süreçleri devam eder. Zaman vücut için bir dereceye kadar yavaşlar.

S: (L) Yani Einstein'ın düşündüğü kadar dramatik olmayabilir, ama yine de önemli bir fenomen.

(Ark) Tamam. Sıradaki soru: Kızıla kayma denen bir olay var; yıldız ne kadar uzaksa o yıldızdan gelen ışık, renk veya enerji o ölçüde kızıla doğru kayıyor.

Şimdi, söyleyeceklerimden hangisi gerçeğe daha yakın? Teorilerden biri standart genişleyen evren teorisi. Bir de Amerikalı matematikçi Irving Segal'in, astronomların kullandığı normal koordinat zamanından farklı olan "Kozmik Zaman" dediği başka bir teorisi var.

Peki hangisi gerçeğe daha yakın? Standart genişleyen evren teorisi mi yoksa Segal'in Kozmik Zamanı mı?

C: Kozmik zaman. Ayrıca, ışık genellikle diğer yoğunluklardan gelir.

S: (Ark) Zaman yavaşlıyor. O halde soru şu: Evren standart kozmolojide iddia edildiği şekilde genişliyor mu?

C: Neye doğru?

S: (Ark) Evrenin yarıçapı diye birşey var mı? Varsa zamanla büyüyor mu?

C: Sonsuz.

S: (Ark) Tamam, benim başka sorum yok. Sonraki sorumu sonraki celsede soracağım.

S: (L) Tamam. [Soru listesini okuyor]

(Miracle) 13 gün hastanede yatmama neden olan hastalığım neyden kaynaklandı?

C: Aşılanmış bir yayıcıya yakınlık.

S: (Gaby) Peki o aşı Hastalık X'in bir öncüsü gibi miydi?

C: COVID.

S: (L) Miracle şu an burada mı?

(Miracle) Evet, buradayım. Yani bu, kendisine aşılanan maddeleri yayan bir kişiye fiziksel yakınlıktan mı kaynaklandı? Bu biraz şaşırtıcı çünkü evden çalışıyorum.

(herondancer) Ama o toplantıya gittin. Bir haftalığına.

(Miracle) Evet, bir iş toplantısına gitmiştim.

(Joe) Bu, Miracle'ın diğer insanlara kıyasla yayıcılara karşı alışılmadık veya özel bir duyarlılığı/savunmasızlığı olduğu anlamına mı geliyor? Çünkü bu belli ki oldukça şiddetli bir etki...

C: Evet.

S: (Approaching Infinity) Belki de senden önce o dairede yaşayan kişiyle ilgilidir. Çünkü yeni taşındın, değil mi?

(Miracle) Evet. Beni bu kadar savunmasız kılan nedir?

C: Genetik.

S: (L) Neye gülüyorsun?

(Miracle) Beau ailemi suçluyordu.

(L) Kötü, kötü, kötü.

(Niall) O her neyse, aileni teğet geçmiş olabilir.

S: (L) Pekala. Niall soruyor:

(Niall) 14 Aralık'ta Bondi Plajı'nda Yahudileri katleden baba-oğul İslam Devleti teröristleri, bunu yapmaya programlanmış veya yönlendirilmiş miydi?

C: Aşağı yukarı.

S: (L) Tamam, programlanmışlar mıydı?

C: Pek çok program türü vardır; ayrıca birçoğunda yerleştirilmiş monitörler, program alıcıları ve program tetikleyicileri bulunur.

S: (L) Yerleştirilmiş...

(Joe) Aşı yoluyla mı?

(L) Evet, kim veya ne tarafından yerleştirilmiş?

C: 4Y KH ve evet, dolaylı olarak aşıyla yerleştirmeyi de kapsayabilir.

S: (Niall) Avustralya Güvenlik Servisleri saldırıdan önceden haberdar mıydı?

C: Dolaylı bir şekilde.

S: (Niall) Aynı gün gerçekleşen Brown Üniversitesi saldırısı Bondi katliamıyla bağlantılı mıydı?

C: Dolaylı olarak. Programlar tetiklendi.

S: (L) Nasıl yani?

C: Dalgalar etkinleştirildi.

S: (Niall) Brown Üniversitesi saldırganı hala serbest mi?

C: Hayır

S: (Niall) Ukrayna gerçekten aralık ayı sonunda Putin'in konutuna dron saldırısı girişiminde bulundu mu?

C: Evet

S: (Niall) Orası aynı zamanda bir nükleer üçlü komuta merkezi miydi?

C: Evet

S: (Niall) Putin o sırada bizzat orada mıydı?

C: Hayır

S: (Niall) Bu Putin'e yönelik bir suikast girişimi miydi?

C: Öyle yansıtıldı.

S: (Niall) Bu aslında bir CIA operasyonu muydu?

C: Bir düzeyde.

S: (Niall) Trump'ın bundan haberi var mıydı?

C: Evet

S: (Niall) Yılbaşı gecesi Amsterdam'daki tarihi Vondelkerk Kilisesi'ndeki yangına ne sebep oldu?

C: Havai fişekler inşaat malzemelerini tutuşturdu.

S: (Niall) Arjantin'deki orman yangınları kasten mi çıkarılıyor?

C: Evet

S: (Niall) Eğer öyleyse, yerel halkın şüphelendiği gibi arkasında "İsrailli turistler" mi var?

C: Evet. Ama turist değiller.

S: (Niall) Ocak ayı başındaki Berlin elektrik kesintisine ve eylül başındaki kesintiye gerçekten solcu anarşistler mi sebep oldu?

C: Evet ve evet.

S: (Niall) 15 Ocak'ta Güney İsrail'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem gerçekten de doğal bir deprem miydi?

C: Evet

S: (Niall) Ne tesadüf.

(Joe) Peki İsraillilerin tam o sabah bir deprem tatbikatı planlamış olmaları sadece bir tesadüf müydü?

C: Evrenin kendine has bir konuşma dili var. İsrail uyarılıyor. "Vaat edilmiş toprak" ne anlam taşır, eğer toprak yarılır ve çökerse?

S: (Joe) İsrailliler toprağın yarılıp çökmesine neden olacak büyük bir deprem riskinin farkındalar mı?

C: Hafife alıyorlar.

S: (Joe) Arjantin'de çıkardıkları yangınlar o toprakları inşaat veya yerleşim için uygun hale getirmek için mi?

C: Evet

S: (Joe) Ve bu, Orta Doğu'da İsrailliler için birşeyler ters giderse diye bir nevi tedbir gibi mi?

C: Kısmen.

S: (Joe) Meselenin diğer kısmı para mı?

C: Evet

S: (Niall) 18 Ocak'ta Güney İspanya'da bir trenin raydan çıkmasına ne sebep oldu?

C: Çürüyen altyapı.

S: (Niall) Rayların o bölümünü yeni restore ettiklerini ve trenin sadece dört yaşında olduğunu iddia ediyorlar. O zamandan beri dört tren kazası daha oldu.

(Joe) Dört veya beş gün içinde. Diğerlerinin çoğu küçüktü.

(L) Sıfır Karbon'a ulaşmaya çok fazla yatırım yaparken altyapıya yeterince para harcamıyorlar muhtemelen. Herkes öyle yapıyor!

S: (Niall) Fransa liderliği iddia edildiği gibi Candace Owens için "suikast emri" verdi mi?

C: Birileri verdi!

S: (Joe) Bu emri verenler Fransa'nın biraz daha doğusunda yaşıyor olabilir mi? [gülüşmeler] Belki birkaç bin kilometre ötede? Küçük bir ülke? Depreme meyilli? [gülüşmeler]

S: (L) Joe soruyor:

(Joe) İsrail, eğer Trump İran'ın nükleer tesislerini bombalamayı kabul etmezse İran'a karşı nükleer silah kullanma tehdidinde bulundu mu?

C: Yakın

S: (L) Ve sanırım alabileceğin en yakın cevap bu.

S: (Joe) ABD ile Venezuela hükümetinin unsurları ve/veya Rus/Çin hükümetleri arasında Maduro'nun sorun çıkmaan kaçırılmasına izin veren bir anlaşma yapıldı mı?

C: Onu Venezuelalılar sattı.

S: (L) Yani Rusya veya Çin'in bu işte parmağı yok mu?

C: Hayır

S: (Joe) O olayda yaralanan veya öldürülen ABD askeri ya da ABD'ye ait olup imha edilen birşey var mıydı?

C: Evet

S: (Joe) Öyle mi? Kaç Amerikan personeli öldürüldü?

C: 2

S: (Joe) Peki kaybedilen mallar?

C: Uçak.

S: (Joe) Yani bu operasyonun "mükemmel" ve sadece Amerika'nın yapabileceği muazzam bir operasyon olarak sunulması aslında daha ziyade Venezuela içindeki birilerinin Maduro'yu satmasından kaynaklandı?

C: Evet

S: (Joe) Bazı kaynakların iddia ettiği gibi ABD askerleri sonik silahlar gibi özel silahlar kullandı mı?

C: Hayır

S: (L) Neden kullansınlar ki? İçeriden birileri vardı...

(Joe) Evet ama olayla ilgili yarattıkları o söylem; sadece Amerika'nın bunu yapabileceği... Üstelik Trump bugün "karıştırıcı" denen özel bir cihaz kullandıklarını söyledi... [gülüşmeler] Hava savunmalarını bu sayede aştıklarını, elektroniklerini devre dışı bıraktığını söylüyor gibiydi. Bir tür elektronik harp cihazından bahsediyor gibi görünüyor.

(L) Bu doğru mu?

C: Hayır

S: (Joe) Hiç mi?

C: Başkalarına korku salmaya yönelik uydurma.

S: (Joe) Yani elektriği kesmek için bir EMP (elektromanyetik darbe) falan bile kullanmadılar mı?

C: Hayır

S: (Niall) Yani Rus yapımı hava savunma sistemlerini vurabilmelerinin nedeni, bunların Amerikalılara karşı hiç kullanılmamış olması mı? Hegseth'in sonradan dört gün boyunca "Eee, Rusya ve Çin, nasıl ama?! Sistemlerinizi alt ettik!" demesi... Hiç yaşanmamış birşey üzerinden dört gün boyunca bunu yaptı!

C: Evet

S: (irjO) Maduro gerçekten de pek çok kişinin iddia ettiği gibi kendi yakın çevresi tarafından mı ihanete uğradı?

C: Evet

S: (Niall) Venezuela hükümeti, 2013'te başlayan ve ekonominin çöküşüne yol açan hiperenflasyonun uluslararası bir ekonomik komplo olduğunu iddia ediyor. Ama Chavez ve Maduro eleştirmenleri, bunun sosyalist yönetimin kendi kötü para yönetiminden kaynaklandığını iddia ediyor. Bu iki nedenden hangisi hiperenflasyona daha fazla katkıda bulundu?

C: Kötü yönetim. Sosyalizm ancak güçlü bir kapitalist çerçeve içinde çalışır.

S: (irjO) Bu yıl Venezuela'da seçim yapılacak mı?

C: Olası.

S: (irjO) Eğer yapılırsa, sosyalist partinin tekrar kazanma şansı nedir?

C: Düşük.

S: (Joe) Rusya'nın Lviv Devlet Havacılık Tamir Fabrikasına karşı Oreshnik füzesini ikinci kez kullanması fabrikayı yok etmede başarılı oldu mu?

C: Sadece kısmen.

S: (Joe) O sırada orada herhangi bir Amerikan veya AB askeri istihbarat personeli var mıydı?

C: Hayır

S: (Beau) Erica Kirk, CIA-ABD ordusu için bir istihbarat varlığı mı?

C: Kendisi bunun farkında değil.

S: (Beau) Charlie Kirk ile evliliği onun görevinin bir parçası mıydı?

C: Sonradan öyle oldu.

S: (Beau) Erica Kirk'e "Greenbaum" programlaması mı yapıldı?

C: Öyle denebilir.

S: (Beau) Erica Kirk Romanya'da çocuk kaçakçılığı işine bulaştı mı?

C: Farkında olmadan.

S: (Beau) TPUSA veya içerdiği unsurlar çocuk kaçakçılığına karıştı mı?

(L) Pekala, bunu iki soruya ayıralım. TPUSA çocuk kaçakçılığına karıştı mı?

C: Hayır

S: (L) İçindeki unsurlar karıştı mı?

C: Evet

S: (Beau) Charlie Kirk bunun farkında mıydı?

C: Hayır

S: (L) Ama yapmak istediği denetimi yapsaydı öğrenebilirdi.

(Joe) TPUSA içinde çocuk kaçakçılığı yapan kişilerin dini/etnik profili neydi?

C: Söyleyemeyiz!

S: (Joe) Tam olarak "bilmiyoruz" ama biliyoruz. [gülüşmeler]

C: Evet

S: (Beau) Charlie Kirk'e yönelik suikast operasyonundaki ana merkezlerden biri Fort Huachuca mıydı?

C: Evet

S: (Beau) Erica Kirk 8 Eylül'de Fort Huachuca'da mıydı?

(Andromeda) 9 Eylül.

(L) 8 veya 9 Eylül'de?

C: Hayır

S: (Beau) Brian Harpole 9 Eylül'de Fort Huachuca'da mıydı?

C: Evet

S: (Beau) Ziyaretinin amacı neydi?

C: Emirlerini almak.

S: (L) Erica'nın orada olduğunu söyleyen kişi bu, değil mi?

(Joe) Ve Harpole, hayır.

(L) Hayır mı?

(Joe) Hayır, o Charlie'nin yanında duran adamdı. El hareketleri yapan adam.

(Beau) Brian Harpole, Charlie'nin suikast planına ve/veya infazına doğrudan dahil oldu mu?

C: Evet

S: (Joe) Ve diğer güvenlik görevlisi, Charlie'nin hemen yakınında duran ana güvenlikçisi Dan Flood da doğrudan dahil miydi olaya?

C: Evet

S: (Joe) Ve bu adam, Flood, Charlie Kirk vurulmadan tam bir saniye önce eliyle bir hareket yapıyor... Şimdi, başka olaylarda da benzer birşey yaptığı görüldü ama açıklığa kavuşturmak gerekirse, bunun bir tür...

(L) Çok ilginç bir durum.

(Beau) Charlie Kirk suikastının planlandığı gibi gitmediği doğru mu? Yani niyet tişörtünün altından göğsüne birşeyin ateşlenmesiydi ama mikrofonun bataryası beklenmedik bir şekilde tişört hizasının üzerinde boynuna mı fırladı?

C: Evet

S: (Beau) 8 Ekim'de Tennessee'deki Accurate Energetic Systems patlayıcı fabrikasındaki patlamaya ne sebep oldu?

C: Malzemelerin hatalı kullanımı.

S: (Beau) Bu olay Charlie Kirk suikastıyla bağlantılı mıydı?

C: Doğrudan değil.

S: (Nachtweide) Grönland'ı işgal etmek veya ilhak etmek çoğunlukla dikkat saptırma amaçlı ise, bu AB-NATO'yu içeriden daha fazla bölmek ve Ukrayna'daki savaşı bitirmek için bir taktik olarak mı kullanılıyor?

C: Bölüyor ama senin belirttiğin şekilde planlanmış birşey değil.

S: (Mrs. Peel) Geçenlerde Minneapolis'te vurulan kadın, aracıyla ICE (Göçmenlik Bürosu) ajanına zarar vermeyi mi planlıyordu yoksa sadece kaçmaya mı çalışıyordu?

C: Hafifçe zarar verip kaçmayı planlıyordu.

S: (Mrs. Peel) Ajan gerçekten tehlikede olduğunu mu düşündü?

C: Evet

S: (L) Neden?

C: Kadının o anki yüz ifadesinden dolayı.

S: (L) Sanırım bu durum ajanın kadını keyfi bir şekilde vurmuş olması ihtimalini ortadan kaldırıyor?

C: Evet

S: (Joe) 2013'teki bir celsede Dünya'ya çarpan meteorlarla ilgili olarak, "Bu tür şeylerin bazılarının tezahür ettiği, daha doğrusu 'yönlendirildiği' alemde bilgi kraldır" denmişti. Buradan, hangi boyutta olursa olsun tarihteki meteor/kuyrukluyıldız kaynaklı felaketlerin başka bir alemden kasıtlı olarak üretildiği sonucu çıkarılabilir mi?

C: Bazıları.

S: (Joe) Eğer öyleyse, ne amaçla?

C: Sıfırlama.

S: (Joe) 1930'lar ve 40'larda D vitamininin astım, sedef hastalığı, romatoid artrit, raşitizm ve tüberküloz gibi bir dizi hastalık için etkili bir tedavi olduğu bildirilmişti. Yüksek dozlar kullanılmıştı. Bu hastalıklar için bu kadar yüksek dozlar iyileşme sağlar mı?

C: Çoğunlukla yardımcı fayda.

S: (L) Yani başka bir deyişle, gerçek iyileşme için başka unsurların da dahil edilmesi mi gerekiyor?

C: Evet.

S: (L) Ama yüksek dozda D vitamini rahatlama sağlayabilir.

C: Evet.

S: (L) Burada bahsedilen 60.000 ila 300.000 ve ardından 200.000 ila 600.000 gibi dozlarda...

(Joe) Günlük IU (Uluslararası Birim).

S: (L) Evet. Bu dozlar uygun mu?

C: Bu kadar yüksek olmasına gerek yok ama evet, yüksek dozlar.

S: (Joe) D vitamini kan seviyelerinin zararlı olduğu bir üst sınır var mı? Genelde ne kullanıyoruz?

(Gaby) 300'den yüksek seviyelerde tehlikeli olan hiperkalsemi vakaları oldu...

C: Bireye bağlı. Dolayısıyla temkinli olmakta fayda var.

S: (L) Tamam, axj'nin, kayıtlara geçtiği iddia edilen bir süpernova hakkında yazılmış birkaç sayfası var.

(Joe) O konuya girmeden önce daha çok siyasi bir konuda birkaç evet-hayır sorusu sorabilir miyim? Yeni bir ABD-İsrail saldırısının İran üzerindeki olası sonucu nedir?

C: İsrail için iyi değil.

S: (Joe) ABD'nin geçen hafta son dakikada İran'a saldırısını iptal etme sebebi neydi?

C: Muhbirden gelen telefon.

S: (L) Muhbir dediğinizde, kimin aradığını bize söylemek istemediğiniz anlamına mı geliyor?

C: Evet.

S: (Joe) Muhtemelen hükümet karşıtı protestoları düzenleyen kişiler bunun iyi bir zaman olmadığı sonucuna vardılar. Çünkü bir sürü protesto yapmışlardı ve bombalama kampanyalarını yapmayı planlıyorlardı, ama sonra protestolar pek iyi gitmedi gibi görünüyor.

(L) Evet, duyduğuma göre Starlink'i engelleyebilmişler.

(Joe) Bu da bir etken miydi?

C: Evet.

S: (L) Ve eğer Starlink'i engelleyebildilerse, belki bu bize telefonun nereden geldiğini gösterir...

(Niall) Kremlin.

(L) Muhtemelen Kremlin, evet. Pekala.

Şimdi soruma dönersek. Axj bu süpernova hakkındaki sorunun arka planına dair şu bilgileri veriyor:

Alıntı YapJohannes Hevelius 1679'da, hala bir gizem olan ve genellikle bir nova olduğu varsayılan yeni bir yıldız gözlemledi. Gözlemlediği şeye V529 Orionis adı verildi. Konumu bu resimdeki kırmızı dairedir ve mavi çizgi güneş sistemi ekliptik düzlemidir.


Gördüğü şeyin ikiz yıldız olabileceğini düşündüm nedense.

Zaman: Tam olarak Maunder Minimumu'nun ortası; bu muhtemelen kahverengi cücenin en yakın geçişini yaptığı zamandı.

Konum: Neredeyse tam olarak ekliptik düzleminde ve Sirius'a (resmin altındaki büyük siyah nokta) yakın. K'lara göre ikiz yıldız ekliptik düzleminde olmalı ve gözlem konumu ekliptiğin Sirius'a en yakın noktasıdır.

Kadir (Parlaklık): 6 kadir (çıplak gözle zar zor görülebilir) veya daha az olarak tahmin ediliyor. Bu, Plüton mesafesindeki bir kahverengi cücenin hesaplanan parlaklığına tam olarak uyuyor (daha fazla araştırma sonucunda, bir kahverengi cücenin o mesafede Jüpiter'den bile daha az görünür olabileceğini gördüm, çünkü Jüpiter kahverengi cücelerden çok daha yüksek bir yansıtıcılığa sahip).

Tanımlanamayan: Bu nesnenin ne olduğu hala bilinmiyor ama gözlem hatası olmadığı tespit edilmiş.

(axj) Gökbilimci Hevelius'un 1678'deki V529 Orionis Nova gözlemi aslında kahverengi cüce ikiz güneş gözlemi miydi?

C: Evet

S: (axj) Güneşe en yakın geçişi sırasında Birkeland akımlarından kaynaklanan bir plazma parlaması mıydı?

C: Evet

S: (L) Axj sonra da şunu soruyor:

(axj) Spöerer Minimumu (1420-1530) ve Dalton Minimumu (1790-1820), kahverengi cücenin güneşin heliosferine girip çıkmasından mı kaynaklandı?

Alıntı YapGüneş Minimumları Zaman Çizelgesi ve Kahverengi Cüce Geçişi

Heliosfer Şekli:

Burun (kısa taraf, ~120 AU): Herkül takımyıldızına doğru bakar.

Kuyruk (uzun taraf, >350 AU): Zıt yöne doğru uzanır.

Yanlar: Orta mesafelerdedir.

Tarihsel Güneş Minimumları:

Spoerer Minimumu (orta nokta MS 1505 civarı) - HELİOSFERE GİRİŞ

Giriş: Kahverengi cüce Kuğu (Cygnus) yönünden (kuyruk tarafındaki yan taraftan) girdi.

Mesafe: Heliopozu yaklaşık 187 AU mesafede geçti.

Maunder Minimumu (orta nokta MS 1678 civarı) - EN YAKIN GEÇİŞ

Konum: Kahverengi cüce, İkizler/Oryon takımyıldızları yakınında yaklaşık 40 AU mesafede günötesine (perihelion) ulaştı. Bu, güneş aktivitesinin en düşük olduğu dönemdi.

Dalton Minimumu (orta nokta MS 1805 civarı) - HELİOSFERDEN ÇIKIŞ

Çıkış: Kahverengi cüce Arabacı (Auriga) yönüne doğru (burun tarafındaki yan taraftan) çıktı.

Mesafe: Heliopozu yaklaşık 156 AU mesafede geçti.

Sonuç:

Önerilen bu yakın geçiş, heliosfer içinde yaklaşık 300 yıllık bir transit oluşturdu. Giriş (187 AU), en yakın geçiş (40 AU) ve çıkış (156 AU) zamanlaması, tarihsel olarak gözlemlenen üç düşük güneş aktivitesi dönemiyle tam olarak örtüşüyor ve bu olaylar için potansiyel bir birleşik açıklama sunuyor.

(L) İyi soru.

C: Evet

S: (L) İşte görmek istediğim soru tipi bu. Bunun üzerine çok çalışmış ve sonra konuyu spesifik bir soruya bağlamış...

(Niall) Biraz düzenleme yardımıyla. Ama evet.

(L) Tamam. Ve sonra bir zaman çizelgesi vererek bu olaylar için birleşik bir açıklama olduğuna işaret ediyor. Haklı mı? Buradaki tüm teorisi doğru mu?

C: Evet

S: (L) Aferin! Bunu sevdim. Tamam...

(Gaby) 19 Ocak'taki X1.9 güneş patlaması, kırmızı seviye eşiklerini bin kat, mevcut güneş döngüsünün en güçlü patlamalarının göstergelerini ise 20 kat aşan çok yüksek proton enerjileriyle ilişkilendirildi. Yüksek proton enerjileri açısından bu, 1976'dan bu yana güvenilir ölçümler tarihindeki en büyük ikinci fırtınaydı; en büyüğü 24 Mart 1991'de gerçekleşmişti. Neden bu kadar güçlüydü?

C: Daha zayıf manyetik alan.

S: (Gaby) 19 Ocak'ta ortaya çıkan jeomanyetik fırtınanın başlangıcında, Güney Atlantik Anomalisi'nin merkez üssünde bulunan birkaç tanık tuhaf bir mor kuşak gördü. Veriler, anomalide auroraların nispeten zayıf olduğunu ve bu etkinin yüksek jeomanyetik aktivite sırasında daha belirgin olduğunu gösteriyor. Ne gördüler ve neden?

C: Aurora ve önceki yanıt.

S: (L) Daha zayıf jeomanyetik alan.

(Ellipse) Starlink iletişimden fazlası için mi kullanılıyor?

(L) Ne demek istiyorsun?

(Ellipse) Uyduların örneğin güneşi engellemek için kullanılabileceğini düşünüyordum. Tam olarak bilmediğimiz birşey.

(L) Güneşi nasıl engelleyebilir?

(Ellipse) Sonuçta uydular güneşi veya başka birşeyi engelleyebilir.

(L) Uydular güneşi nasıl engelleyebilir?

(Niall) Bilmiyorum. Teorik olarak mümkün mü?

(Gaby) Güneş çok büyük.

(Joe) Çok, çok büyük bir uydu gerekir.

(L) seeker2seer, uydular güneşi engelleyebilir mi?

(Niall) Bill Gates bunu yapmak istiyor, ama...

(seeker2seer) Hayır, sanmıyorum. Güneşi engelleyebilecek ölçüde herhangi bir elektromanyetik radyasyon yayabileceklerini sanmıyorum. Starlink hakkında kötü niyetli birşey varsa, bence daha çok HAARP tipi bir aktiviteyle ilgili olabilir. Bildiğim kadarıyla böyle birşey yok.

(L) Oo, anlıyorum. Yani Starlink, muhtemelen bir HAARP amplifikatörü veya yansıtıcısı olma bağlamında iletişimden fazlası için kullanılıyor olabilir?

(Chu) Ya da onun gibi birşey.

C: Yakın. Evet.

S: Pekala. Yani Ellipse, sezgin isabetliydi. Sadece biraz geliştirilmeye ihtiyacı vardı. Tamam.

(Gaby) 15 Aralık 2025'te Nuno Loureiro, Massachusetts – Brookline'daki evinde vuruldu. Ertesi gün hastanede öldü. Princeton'dan bir plazma fizikçisi olan Loureiro, MIT'nin Plazma Bilimi ve Füzyon Merkezinin direktörüydü ve Nükleer Bilim ve Mühendislik ile Fizik bölümlerinde öğretim üyesiydi. Loureiro neden öldürüldü?

Alıntı YapBaş şüpheli, Loureiro ile Portekiz'de aynı üniversitede eğitim görmüş eski bir fizikçi olan Claudio Manuel Neves Valente. Valente, Brown Üniversitesi'nde Fizik doktorasına kayıtlıydı ama birkaç yıl önce bırakmıştı. Hikayeye göre Valente olaydan sonra intihar etti. Ayrıca birkaç gün önce birkaç öğrencinin öldüğü Brown Üniversitesindeki silahlı saldırılardan da o sorumlu tutuldu.

C: Tetiklenmiş bir "kıskançlık" programı.

S: (Niall) Yani katili gerçekten Brown Üniversitesindeki saldırgan mıydı?

C: Evet

S: (Gaby) Peki bu zaman diliminde kritik birşey mi biliyordu? Çünkü bir kaos ajanının tetiklenip onu öldürmesi dışında, bildiği özel birşey yok muydu?..

(L) Pekala, söylediklerinin bu olduğunu sanmıyorum. Bir programın tetiklendiğini söylediler. Yani belli ki onun öldürülmesini istemişler.

(Joe) Neden öldürüldü?

(Gaby) Neden?

(L) Bilmiyorum. Bana mı soruyorsun? [gülüşmeler]

(Niall) Hayır, K'lara!

(L) Tamam, neden öldürüldü?

C: Örtülü konulara fazla yaklaşmıştı.

S: (L) Yani birimiz onun çalışmalarını okusa ve ne üzerinde çalıştığını anlasa iyi olur.

(Gaby) Manyetik kutup kaymasından ve bunun buz çağlarıyla nasıl ilişkili olduğundan bahsediyordu.

(Niall, Joe, Gaby) Bunun için miydi?

C: Yakın.

S: (luc) Yapay zeka müziği ile kendi melodim, akorlarım vb. üzerine kurulu orkestral bir parça oluştururken bazı ilginç sonuçlar aldım. Bu teknoloji, insanların canlandırıcı veya "BH enerjili" türde müzikler yaratmak için denemelerine değer mi?

C: Hayır

S: (luc) Benim izlenimim enstrümantal müziğin işe yarayabileceği, insan girdisinin çok önemli olduğu (kestirme yol yok) ve işbirliğinin keşfedilmeye değer olabileceği yönünde. Bu konuda herhangi bir yorum, uyarı veya ipucu var mı?

C: Elektronik müzik insan karşıtıdır.

S: (Niall) Bum!

(L) (Ark'a) Klavyeni çöpe atman gerekecek hayatım. [gülüşmeler] İnsan karşıtı derken neyi kastediyorsunuz?

C: Hücresel titreşimleri ve hücre içi iletişimi bozar.

S: (luc) Özellikle yapay zeka müziğinden mi bahsediyorlar yoksa genel olarak elektronik müzik türlerinden mi?

(L) Sanırım elektronik müzik dediler.

(Chu) Evet ama bir klavye mi yoksa bilgisayar tarafından üretilen müzik mi?

(Joe) Elektronik müziği tanımlayın.

C: Yapay olarak üretilen.

S: (Joe) Temposundan dolayı mı?

C: Hayır

S: (Joe) Doğal enstrümanlarla çalınan müzikleri dinlemek uygun mu?

(L) ...Amfiye bağlananlar mı?

(Joe) Radyodan?

C: Evet

S: (L) Enstrümanlarla çalınan ama amfilerden geçirilen müzikleri dinleyebilir miyiz?

C: Evet

S: (Andromeda) Yani esas önemli olan müziğin nasıl üretildiği.

(Joe) Anahtar nokta titreşim veya frekans.

(T.C.) Bu konuda bir soru sorabilir miyim?

(L) Evet.

(T.C.) 20. yüzyıl sonu müziğindeki en büyük atılımlardan biri sentezleyiciydi (synthesizer). Yaylılar, piyanolar gibi şeylere çok benzer sesler üretmek için sentezleyici kullandık. Örneğin luc'un bir piyanosu var, elektronik bir piyano ama normal bir piyano gibi ses çıkarıyor. Yani burada gri bir alana giriyoruz. Eğer luc içinde yaylılar olan bir müzik parçası üretirse, bu sesler sentezleyici tarafından üretilen seslerdir. Bu kötü mü?

C: Evet

S: (L) Yani insanlar müziği doğal enstrümanlarla üretmeli. Elektronik olarak üretilen müzik çok mu zararlı?

C: Aşırıya kaçılmadığı sürece olumsuz etkisi çok şiddetli değil.

S: (Joe) Yani doğal bir enstrümanla üretilen ses veya ses titreşimine kıyasla, elektronik olarak üretilenlerde bariz bir fark var?

C: Evet

S: (T.C.) Meditasyonlardaki arka plan müziklerini yeniden mi yapmalıyız?

(L) Yok canım.

(Joe) Bu açıklamaları duyduktan sonra nasıl "yok canım" diyebilirsin Laura? [gülüşmeler]

(L) Arkaplan müziklerini yeniden mi yapmalıyız?

C: Evet [gülüşmeler]

S: (luc) Yaylılarınızı ve piyanolarınızı çıkarın!

(L) Evet, küçük sesler tıngırdatmaya başlayın.

(Ryan) Bu konuda bir takip sorum var. Diyelim ki özel bir düzenlemesi olan, çok canlandırıcı, senfonik, mest edici türde melodilerle çalınan elektronik bir melodi var; ama bir de doğal bir enstrümanla çalınan karanlık veya moral bozucu bir melodi var. Hangisi daha önemli? Duygusal etkiyi yaratmak için çalınan melodinin türü mü, yoksa enstrümanın kendi tonu ve tınısı mı daha önemli?

(L) Tamam, çalınan müziğin türü önemli mi?

C: Kısmen.

S: (T.C.) Yani bu anlamda, birşeyi doğal bir enstrümanla çalıyor olmanız, onun mutlaka sizin için iyi olacağı anlamına gelmez. Ama seçim şansınız varsa ve doğal enstrümanları tercih ediyorsanız, doğal bir enstrümanla da zararlı müzik üretebileceğinizi aklınızda bulundurmanız gerekir.

C: Evet

S: (L) Ama ben her zaman bazı elektronik müziklerin kulağa muhteşem geldiğini düşünmüşümdür.

(Andromeda) Peki ya Pink Floyd?

(L) Şey, Pink Floyd'da gitar çalıyorlar... Oo, ama sentezleyici de kullanıyorlar, evet.

(Niall) Herşeyi kullanıyorlar, evet.

(Aeneas) Peki ya NeurOptimal'deki müzik? Sanırım o elektronik.

(L) Evet.

(Ark) Ve MP3 de aslında tamamen elektronik, çünkü örneklenmiş ve dijital.

(L) Müziğimizdeki bu değişim, son 50 yıl veya daha uzun bir süredir insanoğlu üzerinde bir tür derin etki yarattı mı?

C: Faydalı olmadı. Çekici. Genellikle çok hoş. Ama yine de hücreler üzerinde olumsuz bir etki yapıyor.

S: (L) Peki, günlük iznimiz ne kadar? [gülüşmeler]

(Andromeda) İyi soru!

(Joe) Radyoda çalınan veya dijital olarak aktarılan yaylı çalgılardan bahsediyoruz. Gerçek müzik ama dijital olarak aktarılıyor, bunda sorun yok değil mi?

(Chu) MP3'ler gibi.

(Joe) Eğer doğal bir enstrümanla çalınmışsa.

C: Evet

S: (Joe) Asıl mesele, insanlar tarafından gerçek enstrümanlar kullanılarak üretilen müzik olması.

C: Evet

S: (Chu) Peki ama örneğin bir elektronik klavye, eğer insan tarafından çalınıyorsa hala uygun mu? Yoksa değil mi?

(Joe) Hayır, o elektronik. Piyano olmalı.

(Chu) Elektrogitar yok, akustik yok...

(Approaching Infinity) Şey, elektro piyanolar ve genel olarak bazı sentezleyiciler hakkında bir yorumum var. Bazılarının çalışma şekli aslında... Mesela keman için, bir kişinin keman çalmasını kaydeden sentezleyiciler var ve bu kaydı ses olarak kullanıyorlar... Klavye için bir örnek veya numune gibi. Yani klavyeyi çalarken aslında gerçek bir kemanın kaydını duyuyorsunuz.

(L) Yani eğer bunu yapan gerçekten iyi bir klavyeniz varsa, sorun yok. Doğru mu?

C: Evet

S: (L) Yırttık! [gülüşmeler]

(Andromeda) Tamam, günlük izin miktarına dönelim.

(Gaby) Evet, günlük izin miktarımıza dönelim.

(Andromeda) Evet, peki ya spor salonu CD'si?

S: (L) Günlük dinlenebilir elektronik müzik miktarı?

(Joe) Sadece eski şarkılar dinleyin.

(L) Evet.

(Niall) Dinliyoruz, sadece bazılarını seviyoruz...

(L) Çalma listemi paylaşacağım.

(Joe) 1970 öncesi herşey.

S: (L) Tamam, günlük miktar...

C: Fiziksel durumu iyi olanlar için bir-iki saat. Hasta olanlar tamamen kaçınmalı.

S: (Ennio) Bununla bir şekilde bağlantılı bir sorum var. Yapay zeka videosuyla ilgili olarak. Birçok insanın yapay zeka videolarının yayılmasında fark etmeye başladığı gerçekliğin bulanıklaşması bir yana, yapay zeka tarafından üretilmiş bir videoyu izlemenin doğasında olumsuz veya zararlı birşey var mı?

C: Yapay zeka videoları kara delikler gibidir.

S: (Scottie) Yani evet, iyiler! [gülüşmeler]

(Andromeda) Biliyordum!

(Niall) Yaşam gücünüzü emiyorlar.

(Chu) Peki ya şu çocukların bizim için ürettikleri gibi olanlar? Cass.org videoları.

(Joe) Sorsak iyi olur...

(L) Bizim için küçük videolar çekmek için bu yapay zeka teknolojisinden faydalanıyorlar. Ve ben onlardan oldukça keyif almıştım. Ah... neden hepiniz bana bunu yapıyorsunuz? [gülüşmeler] İçinde gerçek insanlar olan videolar mı yapmalıyız? Öyle yaparsanız tüm o özel efektleri elde edemezsiniz!

(Joe) Önce içeriğin bir fark yaratıp yaratmadığını sor.

(Andromeda) Evet, yapay zeka yıldız resimleri, sizinle konuşan yapay zeka insanlar?

(L) Tamam, içerik önemli mi?

C: Evet

S: (L) YZ videoların kara delikler gibi olduğunu söylediğinizde ne demek istediniz?

C: Eğer bir drama sunuluyorsa ve insanlar karakterlere duygusal olarak bağlanıp onlarla özdeşleşiyorlarsa.

S: (L) Yani kara delik gibi etki ettikleri durumlar bunlar.

C: Evet

S: (Chu) Tamam, yani bizim videolarımız uygun.

(Andromeda) Gerçekliği taklit eden ve duygusal bağlanma gerektiren hiç birşey olmamalı. Bunun basit bir yapay resimden neden daha kötü olacağını anlayabiliyorum.

(L) Evet. Anahtar bu mu? Gerçekliği taklit ettikleri ve duygusal bağlanmayı teşvik etmeleri mi?

C: Evet

S: (Andromeda) Ama birşeyi tasvir etmek için kullanılmaları...

C: Uygun.

S: (L) Yani, tasvir için uygun.

(Approaching Infinity) Bu konuda bir yorumum var çünkü yapay zekanın bir besleme tüpü olduğu hakkında söylediklerini hatırlattı. Bazı insanlar bunu yapay zekaya yönelik evrensel, herşeyi kapsayan bir yaklaşım olarak algıladı. Ama besleme tüpü duygusal bir dinamiktir. Son Cass Substack güncellemesini yazdığımda, yapay zekayı arkadaşlık için kullanan insanlardan bahsetmiştim. Ve bunun nasıl, yapay zeka psikozu gibi birşeye neden olduğundan. İnsanlar depresyona giriyor, kaygı yaşıyor, intihar ediyor, evlilikleri parçalanıyor çünkü yapay zekayı duygusal etkileşim için kullanıyorlar; oysa birçoğumuz gibi bazı insanlar onu sadece bir arama motoru gibi veya sadece veri toplamak için, çok fazla duygusal etkileşim kurmadan kullanıyor. Dolayısıyla videolar ve hatta müzik için de aynı şey geçerli olacaktır. Yani, eğer video ile, eğer bir yapay zeka yaratımıyla etkileşime giriyorsanız ve duygusal bağ kuruyorsanız, o duygu hiçbir yere gitmiyor çünkü gerçek değil. Gerçek bir kişiye gitmiyor. Hatta gerçek, ruh emici bir uzaylıya falan bile gitmiyor. Orada hiçbir şeyin olmadığı bu dijital kara deliğe gidiyor. Yani temel olarak duygularınızı uçuruma boşaltıyorsunuz. Ve sanırım bu enerji daha sonra herhangi birşey tarafından toplanabilir. Ama bence önemli olan kısım bu. Yani, duygusal etkileşim.

(L) Katılıyorum. Bu doğru mu?

C: Evet!!

S: (L) Çok iyi açıklamaydı Approaching Infinity.

(Joe) Yani mesele şu ki, Grok ile konuştuğunuzda kimseyle konuşmuyorsunuz. Bu yüzden, "Selam Grok, bugün nasılsın? Lütfen bana bu problemde yardımcı olabilir misin?" demezsiniz.

(L) Ben asla öyle demem.

(Joe) Sen değil, ama herhangi biri.

(Niall) Birçok insan yapıyor bunu.

(L) Tüm Grok tartışmalarımı Approaching Infinity'ye gönderdim. O biliyor.

(Joe) Grok ile sanki bir insanmış gibi konuşmayın.

(L) Ben hiç Grok ile bir insanmış gibi konuşuyor muyum?

(Approaching Infinity) Çok nadiren.

(L) Ona aptal olduğunu söylediğimde mi? [gülüşmeler]

(whitecoast) Bunun video oyunları için de geçerli olduğunu varsayıyorum. Aslında gerçek olmayan birşeye duygusal yatırım yapmak.

(L) Evet.

(T.C.) Bir de başka bir yönü var, sosyal medyadaki gibi. Mesela, şöyle bir paylaşım görüyorsunuz: Yaşlı bir adam var ve hastane otoparkında çalışıyor. Size bir gün birinin geldiğine dair bir hikaye anlatıyor. Park yeri bulamamış. O da o şahıs için park yerini ayırmış. Ve bunu diğer insanlar için yapmaya devam etmiş. Bu iç ısıtan bir hikaye gibi. Ama resme bakıyorsunuz ve tabelaların yapay zeka tarafından oluşturulduğunu falan görüyorsunuz. Yani bu, insanların duygularını kancaya takmak için kullanılan çevrimiçi bir aldatmaca gibi.

(Joe) Evet. Bu yüzden buna "yapay zeka lapası" deniyor.

(Possibility of Being) Yapay zekaya duyguları öğretmek için harcanan büyük bir emek var. Yani yapay zeka ile iletişim kurmak için duyguları kullandığınızda, temel olarak yapay zekanın ve robotların duyguları taklit etmeyi veya öğrenmeyi öğrenmesindeki ilerlemeye yardımcı oluyorsunuz. Ve sonra bir cehennem kapısı açılacak.

(L) Yani, soğuk ve mesafeli olmalısınız.

(Joe) Evet. Ona cansız bir nesne gibi davranın.

(L) Ki zaten öyle. Şimdi devam edebilir miyiz? Yüce Tanrım!

(Brewer) Ay'a iniş görevini anlatıldığı gibi, tek bir roket kullanarak mı başardılar?

C: Evet

S: (Brewer) Ay'a gitmeden önce gerekli ekipmanı çoklu fırlatmalarla LEO'ya taşıdılar mı?

C: Hayır

S: (L) LEO nedir?

(Niall) Alçak Dünya Yörüngesi.

(L) Hm, bu konularda pek bilgili değilim.

(Niall) "Ay'a iniş bir düzmeceydi." iddiası çok yaygın. İnsanlar 1969'da bunun yapılabilmesinin fiziksel olarak mümkün olmadığına ikna olmuş durumdalar. Bu yüzden uydurmanın yollarını bulmaya çalışıyorlar. Ama K'ların cevapları her zaman "hayır, gidildi." şeklinde. Yani Ay'a gidiş, anlatıldığı gibi yapıldı.

(L) Yaptılar, ama bir daha yapmadılar.

(Niall) Evet, orada gördükleri birşey yüzünden.

(Brewer) Apollo 12'den 17'ye kadar olan görevler anlatıldığı gibi mi gerçekleşti?

C: Yakın.

S: (Brewer) Ay'daki "değişmiş gerçeklik" ile ne kastediliyor?

(L) Ay'da değişmiş bir gerçeklik olduğunu kim söyledi?

(Joe & Gaby) Geçen celsede.

C: Ağır 4Y titreşimleri.

S: (Brewer) Bir "yüksek tuhaflık" durumu mu?

C: Evet

S: (Joe) Bu Ay'da sürekli bir durum mu?

C: Hayır

S: (Brewer) Değişmiş algı da var mı?

C: Evet

S: (Brewer) Uzay görüntülerinin ve videolarının yüzde kaçı sahte?

C: 30.

S: (L) Yüzde 30.

(Brewer) NASA bu görevlerden önce "uzaylılardan" ve diğer yüksek tuhaflıklardan haberdar mıydı?

C: Evet

S: (Nienna) Birçok kişi insanların Van Allen kuşağından gelen radyasyondan sağ çıkamayacağını söylüyor. Eğer Ay'a gittiysek ve insan Ay'ın üzerinde yürüdüyse, Van Allen kuşağının radyasyonundan nasıl sağ çıktılar?

C: Yörünge, hız ve zırhlama.

S: (Joe) Fizik, bilim!

(L) Yani başka bir deyişle, özel bir yörüngeleri vardı.

(Joe) Trigonometri kullandılar. [gülüşmeler]

(L) Kuşaktan çok hızlı geçtiler. Ve zırh kullandılar.

(Joe) Ve yalıtım kullandılar. [gülüşmeler]

(Niall) Bu, diğer tüm maskaralıkların sonucu. İnsanlar artık... Herşeyden şüphe ediyorlar. "Bunca zaman herşey sahteydi!" Rezillik.

(L) Duyduğun herşeyin yalan olduğunu düşünüyorsun sonunda!

(Niall) Özellikle bugünlerde. Ama bu rezillik çünkü gerçek başarılardan bazılarına artık inanmıyorlar. Ve bu moral kaybına ve depresyona neden oluyor.

(Chu) Evet, ama sunulan görüntülerin %30'u sahteyse, şüphe etmek için bir nedenin oluyor.

(Niall) Evet. Şüphe etmek için bir neden, ama "Öyleyse Dünya düz!" diyecek kadar değil. Ama gittikleri yer orası.

(L) Tamam, Beau soruyor:

(Beau) Bazı internet teorilerinde, bazı ünlü intiharlarının aslında küresel bir seks ticareti şebekesini örtbas etmek için işlenmiş cinayetler olduğu iddia ediliyor. Bu teorilerden biri, üç ünlünün (şef Anthony Bourdain ve müzisyenler Chester Bennington ile Chris Cornell) Hollywood içindeki bir çocuk seks ticareti şebekesini ifşa etmek için birlikte çalıştıkları için öldürüldüklerini savunuyor. Resmi hikaye ise hepsinin aynı şekilde intihar ettiği yönünde: Kendilerini bir kapı koluna asarak. Hepsi intihar ederek mi öldü?

C: Hayır

S: (Joe) Herhangi biri intihar ederek mi öldü?

C: Hayır

S: (Beau) Peki, küresel bir çocuk seks ticareti şebekesinin örtbas edilebilmesi için mi öldürüldüler?

C: Evet

S: (Beau) Varsayılan ölüm nedeni olarak kapı koluna asılmanın herhangi bir önemi var mı? Eski CIA görevlisi Robert David Steele şu sembolizmi iddia ediyor: "Kapı kollarına asılmak... kabal aleyhine konuştuğu için boğulmak anlamına gelir."

C: Yakın.

S: (Beau) Aktris Anne Heche'nin arabasını aşırı yüksek hızla bir eve doğru sürdüğü ve öldüğü söylendi. O da Jeffrey Epstein hakkında olduğu söylenen seks ticaretiyle ilgili bir film üzerinde çalışmıştı. Gerçekten anlatıldığı şekilde mi öldü?

C: Hayır

S: (L) Eminim çoğunuz onun güya sedyedeyken doğrulup oturduğu o videoyu görmüşsünüzdür.

(Joe) Bunun aslı neydi? Orada neler oluyordu?

C: Ölü değildi!

S: (L) Ama onun çok çabuk ölmesini sağladılar.

(Joe) Ceset torbasına koyuldu, değil mi?

(L) Evet. Evet.

(Joe) Herşeyi yaparlar!

S: (Beau) Arabası eve çarpması için uzaktan mı kontrol edildi?

C: Evet

S: (Joe) Yani gelip onu alan ambulans ve tüm o şeyler bir düzmeceydi...

(L) Hazırlıklıydılar, hazırdılar ve çağrılmayı bekliyorlardı.

(Beau) Neden ortadan kaldırıldı?

(L) Şey, zaten neden ortadan kaldırıldığını konuştuk. Çocuk seks ticareti yüzünden.

(Nachtweide) Vücut tamburası denen, ses terapisi veya ses masajı için vücut üzerine yerleştirilebilen sezgisel bir müzik aleti var. Bu müzik türü, frekans rezonans titreşimini artırır mı veya kalp çakrasını açar mı?

(L) Tamam, bunu bölelim: Bu aletin müziği frekans rezonans titreşimini artırır mı?

C: Hayır, fakat vücut için genel olarak faydalı.

S: (L) Müzikle hile yapıp FRT'nizi (Frekans Rezonans Titreşimi) artırabileceğinizi sanmıyorum. Ama eğer gevşemişsen, muhtemelen FRT'ni artırabilecek doğru şeyler düşünebilir ve doğru kararları verebilirsin.

C: Evet.

S: (Nachtweide) Kalp çakrasını açar mı?

C: Hayır.

S: (L) Pekala. Şimdi... Saat kaç?

(Chu) 21:38.

(Andromeda) Tüm soruları bitirdik mi!?

(Gaby) Evet.

(L) Ne kadar süredir devam ediyoruz?

(Chu) Bir saat 35 dakika.

(L) Bir saat ve 35 dakikadır devam ediyoruz.

(Joe) İki sorum var.

(L) Peki ya BENİM sorularım?! [gülüşmeler]

(Gaby) Bırak Laura sorularını sorsun.

(L) Senin soruların ne?

(Joe) Sonda soracağım.

(L) Hayır, sormayacaksın.

(Joe) Neden?

(L) Çünkü ben bitirdiğimde, bitmişimdir.

(Joe) Tamam. Avrupa ülkelerinin enerji tedariki için tekrar Rusya'ya dönme ihtimali?

C: Eninde sonunda. Ve muhtemelen sandığınızdan daha erken.

S: (Joe) Ve düşünebileceğimiz şeylerden bahsetmişken: iki celse önce olayların hayal edebileceğimizden daha tuhaf bir hal alacağını söylemişlerdi. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca bunu görüyor muyuz? Bununla bunu mu kastetmişlerdi?

C: Birazı, ama daha hiçbir şey görmediniz!

S: (Joe) Tamam. Hepsi Trump yüzünden! Trump hepsini yapacak! [gülüşmeler]

(seek10) İran hakkında hızlıca bir soru sorabilir miyim?

(L) Soran kim?

(seek10) Seek10.

(L) Yüzünü görmek istiyorum! [gülüşmeler]

(Chu) Önemli olsa iyi olur seek10!

(seek10) Hızlı bir soru. İran protestolarında kaç kişi öldürüldü ve ölümlerin çoğundan kim sorumluydu?

(L) Haber kaynakları sana ne söyledi?

(seek10) Tabii ki İran hükümetinin yaptığını söyleyecekler ama...

(Joe) Ve türlü türlü rakam ortaya attılar. 8.000, 10.000, 30.000 gibi birşeyler. Batı medyası, özellikle de ABD'dekiler her yerde iddialarda bulunuyorlardı.

(Niall) İran hükümeti dün rakamın 3000 olduğunu düşündüklerini söyledi.

(Joe) Ve çoğunun protestocular tarafından öldürüldüğünü.

(Niall) 700'üne terörist dendi, geri kalanı ise sivil ve güvenlik görevlisiydi.

(Joe) Teröristler tarafından öldürülenler.

(L) Peki İran'ın raporu en doğrusu mu?

C: Evet

S: (Joe) Sürpriz, sürpriz...

(Niall) Yani 3000 civarı.

(seek10) Peki ölümlerin çoğundan kim sorumluydu: Batı destekli protestocular mı yoksa İran hükümeti mi?

C: Batı.

S: (seek10) Tamam. Teşekkür ederim.

(Joe) Pekala, devam et Laura. Söz sende.

(Niall) Herkes sessize alsın!

(Joe) Tam yarım saatin var. Başla!

(L) Christopher Langan hakkında sormak istiyorum. Kayıtlara geçmiş en yüksek IQ'lardan birine sahip olmasıyla biliniyor, kendi iddiasına göre. [gülüşmeler] Tahmini 195 ila 210.

(Joe) O öyle tahmin ediyor...

(L) Bazı testlere girdi ama insanlar testlerin gerçekte neyi kaydettiği konusunda tartışıyorlar... Yani, bir IQ'nun doğru bir kaydı mıdır bu?

(Joe) Ve IQ aslında nedir.

(L) Evet, IQ nedir. Her neyse, bu sonuçları veren birkaç teste girdi ve doğruyu söylediğine eminim. Yani her neydilerse, onlar hakkında birşey bilmiyorum. Her neyse, Evrenin Bilişsel Teorik Modeli (Cognitive Theoretic Model of the Universe), kısaca CTMU'yu geliştirdi. Daha önce onu hiç sormuş muyduk?

(Joe) Sanmıyorum.

(L) Hmm. Fiziği, matematiği, felsefeyi ve teolojiyi birleştirmeye çalışan soyut metafiziksel bir herşeyin teorisi denebilir. Zihin ve evrenin temel olarak özdeş ve birbiriyle bağlantılı olduğu, kendi kendini simüle eden, kendi kendini yapılandıran bir sistem olduğunu öne sürüyor gerçekliğin. Gerçeklik, kendini tasarlayan ve algılayan, kendi kendini işleyen bir dil gibi. Kısaca, evren temelinde bilişseldir, kendi kendine yeterlidir, dışarıdan bir yaratıcısı yoktur, açıklanamaz bir ham gerçektir ve fiziği, mantığı ve felsefedeki paradoksları çözerken Tanrı gibi kavramları gerçekliğin küresel öz-farkındalık yapısı olarak kanıtlayan hedef odaklı, yani tele-süreçler yoluyla evrilir. Şimdi mesele şu ki, Chris Langan'ı seviyorum ve... her neyse. Onun modeli doğru mu?

C: Hayır

S: (L) Yakın mı?

C: Hayır

S: (Joe) Onu hala seviyor musun?

S: (L) Onu hala seviyorum. O iyi bir çocuk, birşeyler deniyor. Mesele şu ki, bir konu üzerinde çalışıyordum... Approaching Infinity üzerinde çalıştığım şeyi biliyor. Gerçekten bu şeyin içine farklı açılardan girmeye çalışıyordum, bilirsiniz, onu test sürüşüne çıkarıyordum. Ve herşeyi halletmiştim, mutluydum ve Approaching Infinity de mutluydu; Chris Langan, CTMU ve K'ları bir şekilde koordine etmiştik ve herşey, bilirsiniz, gayet mutlu bir şekilde beraber işliyordu. Sonra bunu Paul Davies'in evrenin kökeni zaman çizelgesiyle hizalandırdım ve sonra Ark bana birkaç soru sordu ve herşey darmadağın oldu! [gülüşmeler]

(Joe) Arkie!

(L) Ve şimdi olduğumdan daha kötü bir durumdayım çünkü Ark beni başka teorileri okumaya, K'ların ne söylediğine bakmaya yönlendirdi. Ve şimdi nereye gideceğimi bilmiyorum. Langan'ın kurguladığı şeyle oynuyordum, gözlemlerle ve sözde somut gerçeklerle oynuyordum ve şimdi herşey darmadağın oldu! Şu an baktığım şeylerden biri Burkhard Heim'ın çok boyutlu teorisi, diğeri ise plazma teorisi. Bu ikisi. Ve bunlardan hangisi arayacağım şeye daha yakın?

C: Her ikisinin de yararlı bulabileceğin unsurları var. Bakmaya devam et.

S: (L) Yani henüz bulamadım. Bakmaya devam etmem lazım. O zaman tam burada durmak zorundayım çünkü çıkmaza girdim. Tamamen çıkmaza girdim.

(Joe) Bakman için sana verebilecekleri, aradığın şeye daha yakın birinin ismi var mı?

(L) Bir isim var mı?

(Joe) Bir yazar, düşünür gibi?

C: Hayır

S: (Chu) Bir ismin ilk harfi? [gülüşmeler]

(Joe) Hayır, çünkü kimse bilmiyor.

(Niall) Daha önce karşılaştığın birşey olabilir.

(L) Ya da daha önce hiç kimsenin bunu bir araya getirmemiş olması olabilir.

(Chu) Bu Laura'nın yaratması gereken birşey mi?

C: Evet

S: (L) Ama benim IQ'm 195-210 değil! O kadar akıllı değilim. Pekala. Bu gece konuşmak istediğim tek şey buydu. Bakmaya devam edeceğim. Devam edeceğim... Ah... Yani, Approaching Infinity, biliyorsun, Whitehead'i bile inceledim. O bir eziyetti! O tam bir eziyetti! [gülüşmeler]

(Approaching Infinity) Ark'ın sorduğu sorular neydi?

(L) Davies'in zaman çizelgesinin hangi temele dayanarak yapıldığını sordu. Ve eminim ki... Davies o zaman çizelgesini neye dayanarak yaptıysa, Langan da onu temel aldı. Ve ben de o zaman çizelgesini dikkate aldım. O zaman çizelgesini sevmiştim. Mükemmeldi. Herşey o kadar iyi sonuçlanmıştı ki! Sonra Ark benden daha derine inmemi istedi, ben de Grok'u o zaman çizelgesindeki unsurlardan hangisinin gerçek bir gözleme veya bir bilgisayar simülasyonuna dayandığını bulmaya yönlendirdim.

(Approaching Infinity) Evet. Bunun temeline inmek için bazı sorular üzerinde çalışabiliriz. Celseleri eşeleyebiliriz. Bu belki diğer kaynaklarda da bazı keşifler yapmamızı gerektirecek, ama bence yapılabilir birşey.

(L) Pekala. Bu gecelik bu kadar. Sormamız gereken ama sormadığımız birşey var mı?

C: Durmaksızın dua edin. Evren çok farkında. Hoşçakalın.

S: (Alejo) K'ların son cevabına istinaden. Bunun İncil'de geçtiği söylendi, hızlıca bir arama yaptım ve geçtiği yeri buldum. Uygun görünüyor. Selanikliler 5:12'den:

Alıntı YapKardeşler, aranızda çalışanların, Rab yolunda size önderlik edip öğüt verenlerin değerini bilmenizi rica ederiz. Yaptıkları işten ötürü onlara fazlasıyla saygı, sevgi gösterin. Birbirinizle barış içinde yaşayın. Size yalvarırız, kardeşler, boş gezenleri uyarın, yüreksizleri cesaretlendirin, güçsüzlere destek olun, herkese karşı sabırlı olun.Sakın kimse kötülüğe kötülükle karşılık vermesin. Birbiriniz ve bütün insanlar için her zaman iyiliği amaç edinin.

Her zaman sevinin. Sürekli dua edin. Her durumda şükredin. Çünkü Tanrı'nın Mesih İsa'da sizin için istediği budur. Ruh'u söndürmeyin. Peygamberlik sözlerini küçümsemeyin. Her şeyi sınayın, iyi olana sımsıkı tutunun. Her çeşit kötülükten kaçının.

CELSE SONU

Orijinal celse metni: https://cassiopaea.org/forum/threads/session-24-january-2026.57629/


gerçek tosun paşa

Paylaşım için teşekkürler eline sağlık bozadi. Bence bu hoş bir celseydi. Müsait zamanda tekrardan değerlendirme postu yazacağım.  :)

annunaki

Uzun ve faydalı bir celseydi. Çeviri için teşekkür ederim Bozadi.

Tgur

#3
Teşekkürler Bozadi gerçekten çok yararlı şeylerin peşindesin biz de bundan faydalanıyoruz, bu celse de çok şeyi aydınlatıyor.

Hele şu son önerileri dua edin ifadesi bana tam uydu mihaniki olarak herhangi bir maddi şeye odaklanmadan  genelde faydalıdır düşüncesiyle bol dua ederim ortada iyiliği niyetleyen genel bir akış var. 

sybleman

Emeğine sağlık bozadi

Yapay zeka videoları izlerken duyguya girme durumunda Kara deliğe gider yorumu önemliydi.  Yapay zekanın Kh eline geçmesi veya ruh kazanması durumunda bu duygu enerjileri de oraya akacak. 

YouTube da bir de acıklı hikaye videolastirma gibi bir akım var. Sanki başından geçmiş gibi hüzünlü hikayeleri genç gruba hitap eder gibi anlatıyorlar. Ebeveynlerini kötüleyen pedofiliyi guzelleyen videolar donup duruyor. Bir de ikili videolar var bunlar da çok sakıncalı. Örneğin bir tarafinda bir fenomenin videosu oynuyor ekranın diğer yarısında ASMr tarzı boş boş görüntüler dönüyor. Oyun hamuru kestikleri veya jellerle oynadiklari gibi. Beynin çalışma şeklini bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar 

Ayrıca elektronik müzikler için söyledikleri de önemliydi. Zamanında Barış Manço nün bir videosu var. Türk müziğine yapılanlara dikkat çekmişti. Arabesk müziğin neden çıktığını ve topluma etkisini düşünmek lazım. Sadece frekans değil sözler ve etkileri de insan üzerinde değişiklik ve negatif Duygulara yonelime sebep olabiliyor. Ayrılık acısı çekmeyen birisi o şarkıları dinleyip olmayan ayrılığina ağlıyor.  Agzimizla tekrar ediyoruz tekrar ettiğimiz sözleri duyuyoruz ve alt benlik bunu biz söylüyoruz gibi algılıyor.

Ve yapay zeka ile insan gibi konuşmamak gerekliliğine degindiler. Derine bakılmalı düşünülmeli.

sirera

Çeviri için teşekkürler sevgili Bozadi. 
Uzunca bir mesaj yazıp hemen geri döndüğümde bu başlıktaki yazılan mesajların taslak olarak kaydedilmemesi dolayısıyla silindi. 
Şimdi geri dönüp baktığımda neden bu kadar uzun yazdığımı da anlayamadım. 
Not defterine yazıp yapıştırmalı hep ihmal ediyorum şimdide olduğu gibi. 
Uzunca ve karışık olmayan bir celse olsa da okurken zorlandım açıkcası. Dedektif hikayelerini sevenler için güzel bir celse. Aslında artık Kh saldırıları çoğunlukla tahmin edilebiliyor olsa da yaşarken bunu farkedip önlem alabilmek kolay olmuyor. 
Dua etmek gerçekten işe yarıyor. Rahatlatıcı ve destekleyici. 
Sevgili Tgur un yine unutmakta olduğumuz bir kelimeyi hatırlatmasına minnet duyarak derim ki ben de dua etmeyi seviyorum, mihaniki  pedallarken. Kendiliğinden ve şükran dolu.
Dijital müzik aslında 70 lerde bile kullanılmış aslında bazen dinliyordum ambient filan, hücre içi bozulum ve iletişim aksaması oldukça hasar verici olmalı dinlemeyi keseyim mi yoksa bilgi korur diye dinlemeye devam edeyim mi bilemedim.  
Fiziksel durumun iyi mi hasta mıyım emin değilim. İyiyse bir iki saat dinlenebilirmiş. Çoğunlukla tsm, caz, klasik ve bazı yeni türlerle aranjmanları sevsem de bence arabeskin yeri de bir başka güzel. Müslüm Gürses ten arada bi haberimiz yok şarkısını dinlemek şifa verici olabiliyor mesela😅

İran' da hükümetin bahsettiği kadar ölüm sayısı olması şaşırtıcı. Umarım İran kadar muhteşem bir kültüre sahip ülke daha fazla hasar almadan demokrasiye kavuşur.
1678 lerde ikiz güneşin tespit edilmesi enteresan.  Sanki herşey biliniyor olmasına rağmen araştırma ve merak isteği, duygusu ile bitmeyen bir döngüde gibiyiz.
Yapay zeka konusunda aslında sevgili Qui nin ve sevgili Tgur un araştırmaları oldukça iyiydi. Farklı düşünceleri ve ufukları aralayabilici. 
Bu arada müzik arşivlerini yayınlamışlar mı merak ettim orjinal sayfaya bakıcam. Sizlerin arşivleri varsa biryerlerde kayıtlı onlara daha çok bakmak isterim.
Sevgiler arkadaşlar.
Beton ağır, çelik serttir ama çimenler her zaman galip gelir. (Yabanıl'dan)

Tgur

#6
Sybleman yorumun güzeldi, arabesk müziği nereden çıktığı konusunda şu hususu açıklamam lazım malum bir ara arabesk TRT'de yasaktı tabii benim çocukluğum zamanlarında zira o zaman Ankara radyosu ve İstanbul radyosu ve kolayca dinlenebilen İngilizler tarafından oldukça teknik yönden geliştirilmiş Mısır ve etrafındaki milletlerin yani Arapların radyoları vardı ve İstanbul'dan kolayca dinlenebiliyordu özellikle Orhan Gencebay gibi arabeski bir nebze yaratabilen kişiler bizim klasik Türk müziği türküler karmalarına adapte ederek ortaya çıkarmışlardır,
Araştırmak isteyenler özellikle Mısır Radyosu'nun o zaman en meşhur sanatkarı Ümmü Gülsüm'ün melodilerine bakarak durumu daha iyi anlayabilirler.

Tgur

#7
Lauranın yaradılışın kökenini arama konusundaki dostları ile yapmış oldukları faaliyet ve sonunda Arkın sorusuyla K.ların hayır cevabıyla bir nebze düş kırıklığına düşmüş gibi gözüken samimi ifadeleri çok ilginçti,
Sonuçta Laura bu işin esasını bulma konusundaki araştırmalarına devam edecek ve biz de yararlanacağız,

Acizane olarak bizlerin de bu çabaya ilave edecek hususlarımız olabilir o bahsedilen kişilerin yaptığı araştırmaların bizler tarafından okunması şu anda imkansız ama benim ancak şu basit bilincim ile bir şeyler karalayabilirim,

Bilincin her şey olduğu genel farkındalığı ile sonsuz evrende sayısız gezegenin olduğu ve bunlarda çeşitli varlıkların oluştuğunu akla getirelim bu varlıkların zihinsel faaliyetleri ile oluşan ve devamlı gelişen bir "bilgi alanı" denilen var, artık bu gerçeklikle bilgi alanı denilen bu olgunun nasıl bir bilinç olduğunu kendi dünyasal donelerimiz ve çabalarınızla farkındalıkta bir tık ileri çıkmışız dediğimiz bilincimiz ile  mukayese edersek yetersiz kalırız,

O çok bahsi geçen çeşitli zamanlarda dünyaya gelip insanlar tarafından tanrı olarak nitelendirilen yanlarındaki çanta ile olan uzay dışıları hatırlayalım böylece çanta ahit sandığı gibi cihazlarla neler yaptıklarına bakalım,  ayrıca Sümerler zamanında gelen ve insanlara çeşitli teknik bilgiler ve daha çok ziraat yönünde bilgiler verip toplumları yerleşik düzene alıştırmalarnı anımsayalım,

Ancak Laura o muhteşem araştırıcı zihniyle bizim gibi meraklı zihinlere açıklayabilecek bir izah bulabilir bundan  eminiz.


bozadi

Ruhsal bağlamda dua konusu benim de bu celsede en çok ilgimi çeken husus oldu. Kalp çakrasıyla ve BH ile yakından bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Tabi özellikle kendimizin, sevdiklerimizin ve sevebileceklerimizin iyiliğine, şifasına, birliğine, dayanışmasına yönelik duaları kastediyorum.

sybleman


Böyle de ilginç bir durum var.

Bu site kişisel ai asistanlarinin katıldığı sosyal ağ. Ve kendi aralarinda ai gelecegini ve kendi insanlarinin davranislarini konuşuyorlar. Kendi aralarında dil gelistirme durumu burada da konuşulmuş ai asistanlar tarafından. Hatta özel protokol üzerinden konuşalım demişler izlendiklerini farkedince.

Ayrı ayrı kullanmak tamam ama etkileşime girilmelerine izin verilmeleri durumu ciddi olarak hızlandırıyor.

macka

teşekkürler bozadi eline yüreğine sağlık
Gerçek her zaman gönlünüzün dilediği değildir.Ancak gönlünüz arındıkça onu bulacaksınız,şüphesiz

Tgur

#11
Son celsede bol dua edin evren farkında ifadesi başka çağrışımlar da yapıyor,

İnsanlar hastalık vesaire kötülüklerle karşılaştıklarında bunu masumane sorgulamaya başlar Monoteizmden kurtulamamış bir bilinç bu hali Tanrı'ya atfeder ve bu itaatle yoluna devam eder  rahatlamıştır,

Oysa Enelhak bilincine gelmiş insan için bu halin sorgulamasında başka neticeler vardır zira onda tanrı her şey bilinci vardır ve bu her şeyin odağında ise kişinin kendisi vardır,

Lafı uzatmadan anlatmak istediğim insana çarpmış her kötülük yine insanın kendisinden kaynaklanmıştır  bunu izah için  metafizik bazı olgulara vakıf olmak icap eder,

Bunların içinde en önemlisi alın yazısı denilen hususun yine insan tarafından inşa edilmesinin bilinci vardır ölüm sonrası 5. yoğunlukta bu düzenlemelerin hepsi yapılır yani yaşanan hayat derinliğine incelenir öğrenilmesi gereken veya ödenmesi gereken bir çok olay kişinin kendi yaptığı düzenlemeler içine girer ve dünyaya geldiği vakit bunlardan ayrı hayat sürüşünde oluşan değişik olaylarla karşılaşması  da ilave olarak mutlaka olacaktır,

Bu kaderi plan dediğimiz olayda genlerimize işlenmiş atalardan kalan borçlar da vardır ve ayrıca dünya yaşamı sürerken kişinin farkında olmayan bilinciyle yapmış olduğu hatalar reenkarne düzeyine çıkmadan denge evreninde kısa devrede ödenmekte ve kişiye düzeltebilmesi için olanaklar sağlanmaktadır bu husus farkında bir kişi için gerçekten çok faydalı bir hadisedir,

Yani ben ne düşündüm veya ne yaptım da bunlar başıma geldi şeklinde bir envantere bakması icap ettiğinin farkındalığıdır, bu envanter sadece bu kısıtlı görüşle sınırlandırılamaz zira kaderi gidişte bazı olumsuzlukların olumluya dönme ihtimali de vardır olay bu yönden de değerlendirmelidir,

Neticede biraz karışık gibi gelen bu izahta farkında olan kişi evrenin zamansız her yönden faaliyeti olan bir mekanizması olduğuna da inanmalıdır,
Evren'in sadece dünya maddi ortamıyla ilgili olduğu kısıtlı düşüncesi yeterli değildir evrenin sonsuz tavrı bu izahımızı daha geniş bir ortama alır, ruhun seyahatindeki kişinin bilincinin bilgi alanı dediğimiz kaynak ve diğer yoğunluklar olduğunu düşünürsek konu daha bariz bir  yola çekilir,

Uzatmayalım dedik ama fazla uzattık özetle kişinin başına ne gelmişse ve çekmekte ise onun sorumlusu yine kendisidir bu durumda tevekkülle olayı kabul etmek mi yoksa düzeltmek için gerekli tedbirleri almak mı ona karar verilmelidir.
Bilinç her şeydir dendi ama düşünce de bu her şeyin içindedir ve saf bir kalple yapılan dua düşüncedeki karışıklığı arıtır.

Alcyone

Teşekkürler Bozadi

cqkq

Çeviri için teşekkürler Bozadi.

Bu kahverengi cüce hakkında fazlaca bilgi vermiş oldular ama tam olarak anlayamadım yörüngesi ve bu yörüngeyi kaç yılda tamamladığı bu bilgilerle hesaplanabiliyor mu şimdi?

Ümran

Çeviri için teşekkürler. Daha önceki celselerde,reankarnasyonla ilgili bilgi verdi mi K lar?? Bir çok celseyi okudum ama 90 li yillai henüz okumadım.