Edward Snowden'in Yayınladığı Gri Röportajı

Başlatan gerçek tosun paşa, 05 Ekim 2016, 19:37:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gerçek tosun paşa

Hepinize Selamlar.

Yine bana enteresan gelen ve Kasyopya Celselerine bir daha bakma isteği uyandıracak bir video paylaşmak istiyorum.

Videonun gerçekliğini tartışmıyorum. Celselerde bu konuda birşeyleri anımsıyorum yanlış hatırlamıyorsam.

Edward Snowden Kimdir?

https://tr.wikipedia.org/wiki/Edward_Snowden

Hatırlayanlar duyanlar illa vardır.

Videoda yaratılış ve evren üzere söylemler ilginç. Ne düşündüğünüzle ilgili konuşmak isterim.

Youtube için tıklayın.
https://youtu.be/JZNQcgKUgZ0

gerçek tosun paşa

bende telepatik yolla iletişimde bulunduklarını okumuştum ve defalarca bunu destekleyen şeylere rastlanılabilir. Videonun sahte olup olmamasından çok konuşmanın içeriği farklı geldi.

bozadi

Paylaşım için teşekkürler :)

Evet, JCA'nın da belirttiği gibi videonun Snowden tarafından paylaşıldığı iddiası doğru değil. Ve videonun kendisinin de tamamen düzmece olduğunu anlamak bence zor değil. Ne 4. yoğunluk Kertişlerin, ne de onların robot hizmetkarları olan Gri denen varlıkların 3. yoğunluk insanların diliyle konuşması olası birşey değil. Hele ki, insanları sömürme ve manipüle etme konusunda namları büyük olan bu dünyadışı varlık türlerinin insanlarla oturup hoşbeş etmesi, yol göstermesi fikri neredeyse tamamen absürt ve daha da önemlisi aldatmaya yönelik manevra.

Söz konusu videoyu araştıran Isaac Koi adlı bir şahıs videoyu ilk kez yayınlayan MeniThings adlı prodüksiyon şirketinin görevlisi olan Aristomenis Tsirbas'ın gelişmiş bilgisayar programlarıyla sahte ufo videoları yapan ve hatta film çeken biri olduğuna dikkat çekiyor.

Yapım şirketinin facebook sayfasında da bilmem kaç milyon kez tıklandıklarını gururla ilan etmişler.

Kertişlerin ve Grilerin insanlara yardımcı olmaya çalışan pozitif varlıklar olarak sunulması başlı başına büyük bir dezenformasyon çünkü ufoloji alanında bu varlıklar hemen her durumda son derece negatif faaliyetleriyle biliniyorlar.

Bu genel hususu göz önünde bulundurmak şartıyla, söz konusu videolarda veya kaynaklarda verilen mesajları kendi içinde ayrıca bir incelemek gerek tabi . Ve bunu yapabiliriz, sakıncası yok. Yine, öncelikle haberi/videoyu paylaşan sevgili GTP arkadaşımızın haberde ilgisini çeken, açıklayıcı/isabetli bulduğu iddiaları, bunlara dair yorumlarını paylaşmaya davet ediyorum.

gerçek tosun paşa

Bu tarz videoların sahte olması çok sık rastlanan birşey. Gerçekten sahte olmayan bu kadar net bir görüntü varmı onu bile bilmiyorum. Normal şartlarda videonun içerğinin bile dakika bazında ele alında çok iyi ayarlanması gerek.Sahte de olsa söylenen sözler yöneltilen sorular süreye döküldüğünde bırakacağı etki açısından hayati önem taşır. Video içerisinde monoteist dinlere bulunulan atıf ve yaratılışın sırrı- hayatın sırrı konularının celselerde söylenene benzer şekilde verildiğini görebilirsiniz. 4KH ın baya baya açıdan farklı olduğunu biliyoruz ama bizde 3KH olarak içgüdüsel farklarımızın inanılmaz derecede büyük olduğunu düşünmüyorum. Orada "doğanın farkını anlatması doğanın işleyişini bildiğini ve insanların bilmediğini söylemesi ve ardından konuşmanın gidişi zaten videonun planlı olduğunu gösteriyor. Kilit ise sizinde söylediklerinizden yola çıkarak bu videonun çok büyük bir manipülasyon deneyi gibi ustaca hazırlanıp sunulmasına neden oldukları. Başlı başına çok büyük ve önemli bir konu halini alıyor.

bozadi

Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen JCA

Gerçek videolar var. Örneğin:

www.youtube.com/watch?v=UB4GAW6YOZA
www.youtube.com/watch?v=GQzCwrrXKsU
Paylaştığın için teşekkürler JCA ama bunların gerçekliğinden nasıl emin oldun? :) GabeHash ilk youtube linkindeki griyi "yaratan" sanatçıyla görüşmüş:

İkinci video biraz daha doğal, biraz daha gerçekçi görünüyor ama şüphelenmekte fayda var bence. Grilere hem benziyor, hem benzemiyor. Bacak, diz, ayak yapısı tamamen farklı bir varlık türünü düşündürüyor. Gerçekse, "pencereden düşenlerden" biri olabilir bence. Grilerin bu şekilde koşma hareketleri yapacağını sanmıyorum şimdiye kadar onlar hakkında okuduğum, izlediğim tasvirlere dayalı olarak.

bozadi

Alıntı YapOrjinal Mesajı Ekleyen gerçek tosun paşa

Bu tarz videoların sahte olması çok sık rastlanan birşey. Gerçekten sahte olmayan bu kadar net bir görüntü varmı onu bile bilmiyorum. Normal şartlarda videonun içerğinin bile dakika bazında ele alında çok iyi ayarlanması gerek.Sahte de olsa söylenen sözler yöneltilen sorular süreye döküldüğünde bırakacağı etki açısından hayati önem taşır. Video içerisinde monoteist dinlere bulunulan atıf ve yaratılışın sırrı- hayatın sırrı konularının celselerde söylenene benzer şekilde verildiğini görebilirsiniz. 4KH ın baya baya açıdan farklı olduğunu biliyoruz ama bizde 3KH olarak içgüdüsel farklarımızın inanılmaz derecede büyük olduğunu düşünmüyorum. Orada "doğanın farkını anlatması doğanın işleyişini bildiğini ve insanların bilmediğini söylemesi ve ardından konuşmanın gidişi zaten videonun planlı olduğunu gösteriyor. Kilit ise sizinde söylediklerinizden yola çıkarak bu videonun çok büyük bir manipülasyon deneyi gibi ustaca hazırlanıp sunulmasına neden oldukları. Başlı başına çok büyük ve önemli bir konu halini alıyor.
Metni hazırlayan kişi kendi algılarını, görüşlerini Gri'nin ağzından ifade etmek istemiş. Ama daha da öncesinde asıl amaç bilgisayar yeteneklerini göstermek, insanları etkileme, manipüle etme yeteneklerini sergilemek, ilgi çekmek, şöhret ve para kazanmak.

Elbette söylediği birkaç cümle arasında "doğru" olabilecek şeyler var ama beyanların hiçbiri bizim için elzem değil. Hele ki işin içinde bu kadar sırıtan bir düzeyde sahtelik varken, orada bir erdem, bir rehberlik aramak, esas sağlam kaynaklara ve aslında kendimize haksızlık olur diye düşünüyorum.

bozadi

Belki de bir şekilde başardı. Uzun yıllar gerçek olduğunu varsaydım ama şimdi kafamdan çıkardım. Iskillendim bir kere. :)
Seninle uzun süre önce tartışmasını yaptığımız "mağara cini" meselesinde de benim fikrim değişti aradan geçen sürede. Celsede o konuda geçen doğrulayıcı bilginin yanlış olduğunu, o beyanı ve Laura'nın yaklaşımını gereksiz şekilde savunma pozisyonuna geçtiğimi düşünüyorum (aksi yönde yeni bir kanıt ortaya çıkmadıkça).

Alıntı YapEklenti:
Orjinal Mesajı Ekleyen JCA

Bu arada forum mobilde sorunlu. Belli bir karakterden sonra gönder butonu kayboluyor. O yüzden post kasar gibi parça parça gondermek zorunda kalıyorum. Kusura bakmayın.
PC ve Mobil için farklı sürümleri yok forumun, yani tamamen aynı sayfa yükleniyor her ikisinde de. Telefonda öyle bir sorun yaşanması üzücü. Farklı bir tarayıcıda deneyip kontrol edersen sevinirim.

bozadi

@bozadi

Evet hatırladım. Bende gereksiz üsteledigimi animsiyorum. Bir de pandora76 ile aranizda bir tartışma vardı.O fenaydi.Geri adim atan olmayinca ortalık toz duman olmuştu. Tiversonus ta renkli renkli fontlarla ilkokul öğrencisi titizliginde çarşaf çarşaf cevap yazardı. :)) Alakasız ama sen söyleyince hatırladım bi anda.
Evet, o konuda da bazı kompleksler sergilemiştim, biraz da doğal ve gerekliydi benim açımdan o süreçte ama daha fazla tırmandırılmasının bir anlamı yoktu sanırım. Sevgili Tiversonus'un öncülüğüyle kendi ortamımıza sahip olduk çok şükür.

gerçek tosun paşa

JCA videoları izledim. Bunlara gerçektir demekte pek mantıklı gelmedi. Tabi sahte veya gerçek her videonun üzerine konuşulabilir. Grilerin benzer görüntülere sahip olsalarda hepsinin tamamen aynı boy, renk tonu, vücut ve organ yapısında olmadığı bilinen birşey. Gerçek görüntüler illa vardır ama hangileridir bilmemiz çok zor. Yolladığın linklerde kullanılan karanlık ortamlar ve düşük aydınlatma bu tarz efektlerin çok rahat uygulanmasını sağlar ayrıca o yüzden fake veya değil ayırt etmek uzman bir incelemeyle bile zordur diyorum.

Bozadi metnin kaynak olarak elzem olmasından ziyade yazan kişinin bu noktalarda konuşması ya çok iyi bir çalışma yaptığını yada belki üzerinde etki olduğunu gösterebilir. Bana olay ciddi gibi geldi.

Böyle şüpheli videoların akıbetleri üstünden yıllar geçince belli oluyor bazen ama değişen ne olur, bence çok fazla birşey değil.