Haberler:

Kasyopya Celseleri'nin orijinal çevirilerini yapan ve yayınlayan
tek resmi ve gerçek Türkçe kaynak BaskalarinaHizmet.com 'dur.

Ana Menü

EBABİL KUŞU

Başlatan macka, 16 Ağustos 2018, 13:19:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

macka

Daha önce görmemiştim ancak görünce çok etkilendim çok mistik etkileyici hatta biraz korkutucu bir görüntüsü var ! Ee ne de olsa mübarek kuş :)
https://www.mynet.com/esrari-hala-cozulemeyen-ebabil-kusu-erzurum-da-bulundu-110104336070#10184779
Gerçek her zaman gönlünüzün dilediği değildir.Ancak gönlünüz arındıkça onu bulacaksınız,şüphesiz

bozadi

#1
Paylaşım için teşekkürler macka.

Son yıllarda bazı haberlerde gördüğüm kadarıyla hakkında bilgi sahibi olmaya başladım bu kuşun.

İlginç bir kuşmuş. Vikipedi'den:

Alıntı YapEbabil

Ebabil (Apus apus), sağangiller (Apodidae) familyasından 16–17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan, genellikle kırlangıçla karıştırılan bir kuş türü.

Özellikleri

Kırlangıçlara göre kanatları daha uzun ve kavislidir. Gece-gündüz havada kalır ve uçarken uyurlar. Geceleri gören bir türdür.

Yalnızca üreme dönemlerinde yere inip, kayalıklardaki ve yüksek binaların çatılarındaki yuvalarında uyurlar. Sürüler halinde, tiz çığlıklar atarak uçarlar. Ayaklarının üstünde diğer kuşlar gibi dik bir şekilde duramazlar.

Türkiye'de ilkbaharda görülmeye başlar, sonbaharda güneye göç ederler.

Dini kültürde

Ebabil Kabe'yi yıkmaya giden Ebrehe ordusunu ayak ve gagalarından attıkları taşlarla bozguna uğratan kuşlar olarak bilinir.