Haberler:

Kasyopya Celseleri'nin orijinal çevirilerini yapan ve yayınlayan
tek resmi ve gerçek Türkçe kaynak BaskalarinaHizmet.com 'dur.

Ana Menü

Kar nedeniyle beş ilde okullar tatil edildi (2 Aralık)

Başlatan bozadi, 03 Aralık 2015, 23:09:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

2 Aralık 2015

Kar nedeniyle beş ilde okullar tatil edildi


Kar yağışı nedeniyle, Rize, Siirt, Kastamonu, Şırnak ve Van illerinde, bazı ilçelerde okullar tatil edildi


Kar yağışı nedeni ile bazı il ve ilçelerde, 4 Aralık Cuma günü eğitime 1 günlük ara verildi. İşte o il ve ilçeler...

RİZE'DE EĞİTİME KAR ARASI

Rize'nin Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verilecek.

İlçe kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği değerlendirilerek, ilk ve orta dereceli okullarda, 4 Aralık Cuma günü eğitime ara verilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli, hamile, bebek emziren kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de yarın idari izinli sayılacak.

Öte yandan, bazı ilçelerde kar yağışının devam ettiği, eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceğinin yarın kararlaştırılacağı belirtildi.

ŞIRNAK'TA KAR TATİLİ

Şırnak Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların cuma günü tatil edildiğini açıkladı.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında (Kasrik ve Kumçatı beldeleri dışında), 4 Aralık 2015 tarihinde (Cuma günü) eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

Şırnak'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak Valiliği Perşembe gününü tatil ilan etmişti.

VAN'DA KAR TATİLİ

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün öğleden sonra taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiğini belirterek, yarın ise Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerindeki tüm okulların gün boyu tatil edildiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kıyasettin Kırekin, Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler neticesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okulların tatil edildiğini belirtti. Kırekin, "İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerimize bağlı tüm köylerde taşımalı eğitim yapan okullar başta olmak üzere kenar mahalle okulları olan TOKİ gibi yerlerde öğleden sonra okullar tatil edildi. Yarın ise bu 3 ilçemize bağlı tüm okullarda gün boyu tatil kararı alınmıştır. Bugün gün boyu tatil edecektik, ama öğrenciler erkenden okula gittikleri için tatil edemedik. Merkezdeki okullar eğitime öğleden sonrada devam edecekler, ama yarından itibaren 3 ilçemizdeki okullar tatil olacak. Öte yandan Erciş, Özalp ve Başkale ilçelerimizde de okullar bugünden itibaren tatil edildi. Diğer ilçelerimizde ise ilçe kaymakamlıkları duruma göre karar verip okulları tatil edecek" dedi.

SİİRT'TE EĞİTİME KAR ARASI

Siirt'in Pervari ilçesinde de dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle ilçe merkezindeki okulların 1, köy ve taşımalı okulların ise 2 gün tatil edildiği belirtildi. Yarın yani 4 Aralık günü Pervari ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar tatil oldu.

KASTAMONU'DA CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL

Kastamonu Valiliği Seydiler ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda, 4 Aralık cuma günü okulları tatil etti.

Bugün ise Ağlı, Daday ve Küre ilçelerindeki tüm ilk ve ortaokul, Araç'ta taşımalı sistem kapsamındaki okullar ile Terke köyü ilk ve ortaokulu, Azdavay'da taşımalı sistem kapsamındaki okullar, Devrekani'de yatılı okul hariç ilk ve ortaokullar, Taşköprü'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi.


Kaynak: haberturk.com