Fas'ta son 58 yılın en yoğun kar yağışı yaşanıyor (9.02.2018)

Başlatan bozadi, 16 Şubat 2018, 22:16:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozadi

13 Şubat 2018

Karlıova'da kar yağışı


Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yoğun sis ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.




Karlıova'da ara ara devam eden yağmur sonrası etkili olan kar hayatı olumsuz etkiledi. 

Dün sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ilçeyi etkisi altına aldı. Önceki yıllarda bir metrenin üstünde olan kar kalınlığı, bu yıl yarım metreyi geçmedi. Yoğun kar yağısı nedeniyle belediyeye bağlı kar küreme ekipleri cadde ve sokakları temizleme çalışması başlattı. Özel idare ekipleri ise köy yollarının kapanma ihtimaline karşı önlem alarak, hazır kıta belletildi.  Kar yağışının önceki yıllara oranla daha az olduğunu söyleyen ilçe sakinlerinden Mithat Bingöl, "Bu yıl kış mevsimi güzel geçti. Kar yağışı önceki yıllara oranla daha azdı. Şu an yağan karı da ilkbahar karı olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Kaynak: Bingöl Sürmanşet


bozadi

14 Şubat 2018

HAN'ÖNÜNDE KAR YAĞIŞI


Kastamonu'nun  Hanönü ilçesinde etkili olan kar 30 santimetreye ulaştı.




Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe beyaza bürünürken, belediye ekipleri yaya yolları ve ana arterleri açmak için çalışma başlattı.

Kaymakamlık köy yollarının açılması için bütün iş makinelerini seferber ederken, köy muhtarlarına köy içi yolların açılması için ücretsiz mazot dağıtıldı.

Kar yağışıyla birlikte yüksek kesimlerdeki 10 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve yağışın sona ermesiyle birlikte yol açma çalışmalarının başlayacağı belirtildi.

Kaynak: Develi Kızık Köyü


Astre

İnsanların durumun ciddiyetini anlamaları için sanırsam mısıra ve çöl iklimine sahip yerlere kar yağması ve -'li derecelere düşülmesi gerek sanırım. Kasyopyalılar bunu okuyorsanız lütfen bunu gerçekleştirin, bu durum/lar bir katalizör yardımı görüp insanlığın uyanmasına yardımcı olacaktır.. Teşekkürler!